İzmir'de Çanakkale Deniz Zaferi Sergisi Açıldı

Açılışa Konak Kaymakamı Ali Muhsin Nakiboğlu, Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ, Refakat ve Karakol Filo Komutanı Tuğamiral Kemalettin Gür, Deniz Kurmay Kıdemli Albay Osman Topallar, Deniz Kıdemli Albay Tahsin Yalçınkaya, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler ve birçok vatandaş katıldı. 52 sanatçının Çanakkale savaşlarını anlatan eserlerinin ve koleksiyonerlerin elinde bulunan savaşa ait silah, mermi ve nişanlar yoğun ilgi gördü.
 
Başkan Tunçağ, düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, "Çanakkale zaferinin tarihimizde öneminin büyük olduğunu görüyoruz. Mustafa Kemal önderliğinde birçok asker sayesinde Türkiye Cumhuriyeti kuruldu" dedi.

Tuğamiral Gür ise, "Çanakkale savaşları, Mustafa Kemal'in dehasıyla vatan sevgisinin, birlik beraberlik duygusunun ve bütün ülkenin iradesinin birleşerek emperyalist güçlere diz çöktürdüğü bir destandır" şeklinde konuştu.

Kaymakam Nakiboğlu da savaşlar ve zaferlerin imkanlara bağlı olduğunu vurgulayarak, Çanakkale'de imkanları yetersiz bir ülkenin, imkanları daha fazla olan ülkelere karşı zafer kazandığını söyledi.

Çanakkale zaferini konu alan resim, maket ve koleksiyon parçalarının bulunduğu sergi, 31 Mart tarihine kadar gezilebilecek. (Cihan Haber Ajansı)

haberler.com

Editör: TE Bilişim