Denizci askerlerin teamüllerine göre yapılan törende, Türkiye Büyük Milliet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, denize indirilen geminin komutanına flandrasını teslim etti.
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun katıldığı tören, Pendik'teki İstanbul Tersane Komutanlığı'nda yapıldı.
 
MİLGEM projesi kapsamında daha önce üretimi yapılarak 2011 yılında denize indirilen TCG Heybeliada korvetinin kardeşi olan TGC Büyükada korvetinin teslim töreninde ilk olarak İstiklal Marşı okundu.
 
TBMM Başkanı Çiçek, teslim edilen geminin komutanı Binbaşı Tuna Baysal'a geminin flandrasını teslim etti. Binbaşı Baysal, flandrayı teslim alarak ant içti. Ant içmenin ardından geminin personeli verilen emirle birlikte yerlerini alarak gemiye bindi.
 
Kendine özgü bir seramonisi olan başka bir uygulama ile teslim alınan gemiye komutan flandrası toka edildi. Davetliler töreni alkışlarla izledi.
 
Törende ayrıca Cemil Çiçek, yapımına başlanan TGC Burgazada isimli korvetinin ilk kaynağını da yaptı. Çiçek'e baret ve denizcilerin hatırası olan objelerden hediye edildi. Protokolde bulunan Başbakan ve diğer davetlilere de denizci objelerinden hediye edildi.
 
Törenin sonunda Meclis Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, Orgeneral Özel ve bakanlar Büyükada isimli gemiyi gezerek askeri personelden bilgi aldı.
Editör: TE Bilişim