Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından DENİZKURDU-13 Fiili Deniz Tatbikatı, donanma ile halk buluşmasına sahne oldu. Donanma Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu'nun sevk ve idaresinde 20 Mayıs Pazartesi günü donanmaya bağlı unsurların Gölcük, Foça ve Aksaz limanlarından hareketiyle başlayan DENİZKURDU-13 Fiili Deniz Tatbikatı devam ediyor. Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de kuvvet entegrasyonu, deniz ve hava kuvvetlerinin işbirliği, deniz harekat görevlerine yönelik eğitimler ile fiili silah atışlarının icra edileceği tatbikat kapsamında gemiler liman ziyaretleri de yapıyor.

 Tatbikata katılan bazı gemiler de bu çerçevede İzmir Limanı'nı ziyaret etti. İzmir Körfezi'nde demirleyen gemiler, kapılarını halka açtı. Liman ziyaretleri kapsamında düzenlenen gezilerle isteyen vatandaşlar, Pasaport'taki boşaltılan Çakabey Limanı'ndan yardımcı sınıf taşıma gemileriyle açıkta bekleyen gemilere götürüldü.Vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdikleri bu ziyaretlerle Türkiye'nin ilk "milli gemisi" olan TCG Heybeliada korveti ile TCG Gaziantep ve TCG Turgutreis fırkateynlerinin de aralarında bulunduğu Türk donanmasının en önemli gemilerini yakından tanıma fırsatı buldu.

 Ziyaretlerde görevli personelle birlikte gemiyi gezen ve geminin özellikleri ile denizcilikle ilgili merak ettikleri konalar hakkında bilgiler alan vatandaşlar, gezi sonunda güvertede fotoğraf çektirme imkanı da buldu.Tatbikat dolayısıyla düzenlenen ve donanmayla halkın buluşmasına sahne olan liman ziyareti, vatandaşlarca mutlulukla karşılandı.Gemilerin İzmir'in yanı sıra Çeşme, Foça, Kuşadası ve Bodrum'daki liman ziyaretlerinin bugün 19.00'da sona ermesinin ardından fiili bölümle devam edeceği tatbikat, 3 Haziran'da gemilerin ana limanlarına intikaliyle sona erecek.

Editör: TE Bilişim