Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Beyaz Fırtına 2016 Tatbikatı kapsamında 12-18 Mayıs 2016 tarihlerinde icra edilecek DUİR (Deniz Ulaştırması İçin İşbirliği ve Rehberlik) faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Erdoğan Yılmaz Meclis Salonu’nda yapıldı.
 
DUİR faaliyetlerinin uluslararası uygulamaları ve Beyaz Fırtına 2016 Tatbikatı kapsamında icra edilecek DUİR faaliyetleri hakkında sektör temsilcilerine, denizcilik eğitim veren okul ile kurum temsilcilerine, İMEAK DTO İzmir Şubesi personeline, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Liman Başkanlıkları personeline bilgilendirme düzenlendi. İMEAK DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, toplantıda açılış konuşmasını yaparken, bilgilendirmeyi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Güvenlik Şube Müdürü Deniz Albay Mustafa Kemal Uzun gerçekleştirdi.
 
DUİR faaliyetleri kapsamında; milli deniz ulaştırmasına ve balıkçı gemilerine işbirliği, rehberlik, tavsiye ve yardım sağlanması, denizde bulunan Komutana bölgedeki ticareti deniz ulaştırması ve balıkçılık faaliyetleri hakkında bilgi aktarılması, DUİR organizasyonunun işletilmesine ilişkin usul ve esasların denenmesi planlanıyor. Bu maksatla ticari gemiler ile seyir esnasında ve intikal rotaları üzerinde herhangi bir zaman gecikmesi olmadan tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak, Aden Denizi, Somali açıkları, Malakka Boğazı vb. deniz güvenliği konusunda riskli olarak kabul edilen bölgelerde uygulanan benzer usuller uygulanarak (No Cost No Delay) gecikmesiz/maliyetsiz olarak işbirliği ve rehberlik sağlamak hedefleniyor. Söz konusu faaliyetin Türk denizciliğinin geliştirilmesi ve denizcilik alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğinin artırılmasına fayda sağlayacağı değerlendiriliyor.
 
Editör: TE Bilişim