Polonya'nın Gdynia Donanma Tersanesi satılığa çıkarıldı

Gdynia Donanma Tersanesi yetkilisi (Stocznia Marynarki Wojennej, SMW) resmi , tersane satışını ve  53.5 milyon USD başlangıç fiyatını  açıkladı.

Satış 50 hektar alan üzerindeki  binalar, tesisler, havuz, makineler ve cihazları da kapsıyor.Tekliflerin son teslim tarihi 18 Ocak 2017'dir ve elde edilecek gelirler tersanenin borçlarını ödemek için kullanılacak. .Bununla birlikte, SMW "özel önem" taşıyan bir şirket olarak kategorize edildiğinden, potansiyel herhangi bir alıcı, Polonya Savunma Bakanlığı ve Devlet Hazinesi Bakanlığı'nın onayına tabi olmalıdır.Kanunlara göre, öncelikli satın alma  hakkı Gdynia Limanı'na ait  çünkü tersane liman sınırları içerisinde bulunuyor.

Gydnia Donanma Tersanesi  Gdynia-Oksywie'de Deniz Üssü yakınlarında bulunuyor ve Gydnia'nın en köklü kurumlarından birisi. Tersane 1922'de donanma liman atölyesi  olarak kuruldu, 1930'larda yeni inşaalara  başladı ve Polonya Donanması'nın birincil  tersanesi oldu. 1989'dan bu yana tersane ticari gemi inşaasında da aktif. Tersane 7000 dwt'ye ve 105 m'ye kadar olan yeni inşaalar yapabiliyor ve bugüne kadar yüzlerce gemiye tamir ve bakım hizmeti vermiş.

Editör: TE Bilişim