Doğu Akdeniz'de NATO tatbikatı
 
Doğu Akdeniz -2007 Tatbikatı, 1-10 Kasım 2007 tarihleri arasında Türkiye `nin yanı sıra ABD , Almanya , İspanya , Kanada , Hollanda , Danimarka , Romanya ve İngiltere `nin katılımıyla Ege Denizi ve Doğu Akdeniz `de yapılacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı "nın internet sitesinde yer alan duyuruda, Doğu Akdeniz -2007 Tatbikatı`nın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı "nın planlı davet tatbikatlarından olduğu belirtilerek, tatbikatın, 1-10 Kasım 2007 tarihleri arasında Ege Denizi ve Doğu Akdeniz `de icra edileceği bildirildi.

"Dost ve müttefik deniz kuvvetleri unsurları arasındaki karşılıklı iş birliğini geliştirmeyi amaçladığı" belirtilen tatbikatın, 1 Kasım 2007 tarihinde Aksaz Limanı `nda başlayacağı ve Harp Filosu Komutanı tarafından sevk ve idare edileceği kaydedildi.

Tatbikata, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı "na mensup firkateyn, hücumbot , denizaltı, korvet, çıkarma gemisi, lojistik destek gemileri, deniz karakol uçakları ve helikopterler ile Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların yanı sıra ABD , Almanya , İspanya , Kanada , Hollanda ve Danimarka `ya ait gemilerden oluşan NATO Daimi Deniz Görev Grubu (SNMG -1) gemileri ile Romanya `ya ait bir korvet, İngiltere `ye ait bir muhrip, NATO bağlısı hava erken ihbar uçakları ve Eskişehir `de konuşlu Birleşik Hava Harekat Merkezi -6 iştirak edecek.

Ayrıca, tatbikata katılan gemiler, 1-4 Kasım tarihleri arasında Aksaz , 10-12 Kasım tarihlerinde İzmir limanlarını ziyaret edecek ve tatbikat, 12 Kasım `da İzmir Limanı `nda sona erecek.

Editör: TE Bilişim