Deniz Kuvvetleri'nden iki önemli proje

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, iki önemli projeye imza attı. Bunlardan biri yerli sanayinin üreteceği süratli amfibi gemi. Bir diğer proje olan yangın ve yara savunma eğitimi doğal afetlerde de kullanılacak.

8 Süratli Amfibi gemi projesi ile Yangın ve Yara Savunma Eğitim Similatörü Projeleri başkentte düzenlenen törenle imzalandı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yerli kaynaklarla yapılan bu projelerin savunma sanayiyi uluslararası rekabetçi güç haline getirmede önemli bir aşama olduğunu kaydetti.

Bakan Gönül, "Gerek devlet imkanlarıyla gerek özel sektörle üretilen bu ürünlerin temelinde şu yatıyor; Yerli sanayimizin kalkındırılması ve savunma ihtiyaçlarımızın kendi imkanlarımızla karşılanması" dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç da sözkonusu projelerin savunma amaçlı olduğu kadar eğitim alanında da katkı sağlayacağını belirtti.

Oramiral Ataç, "Deniz Kuvvetleri sadece kendi Deniz Kuvvetlerimize değil aynı zamanda bölgemizdeki diğer ülkelere de eğitim veren bir bahriyeyiz. Bizler eğitimin kandan tasarruf sağladığına inanırız. Bu ikinci yangın similatörü projesi de bizim duru gücümüze güç katacaktır." diye konuştu.

Törenin sonunda proje taslakları incelendi.

Editör: TE Bilişim