Cumnurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'na gönderdiği mesajda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli bir gücü konumundaki Deniz Kuvvetleri’nin, Türkiye’nin savunulması, denizlerdeki ulusal çıkarlarının korunması görevlerini yüksek sorumluluk bilinciyle ve başarıyla yerine getirdiğini belirtti. Sezer, “Deniz Kuvvetlerimiz, disiplini, teknik donanımı, eğitim düzeyi ve harekat yeteneği ile her geçen gün gücünü ve bölgesindeki etkinliğini artırmaktadır” dedi.

Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Türk Donanması'nın 1538'de kazandığı Preveze Deniz Zaferi’nin, cesaretin, kahramanlığın ve denizciliğimizin yükseldiği üst düzeyin anlamlı bir göstergesi olduğunu kaydeden Sezer, bu zaferin, Türk ordusunun karadaki başarısını denizlere taşıyan Türk donanmasının gücünü dünyaya kanıtladığını ifade etti.

Sezer, bir deniz ülkesi olan Türkiye’nin jeostratejik konumunun, deniz savunmasına her dönemde önem verilmesini ve Deniz Kuvvetleri’nin güçlendirilmesini zorunlu kıldığını kaydetti.

Başbakan, Erdoğan ise, “Vatanın birliğini ve btünlüğünü tavizsiz ve kararlılıkla koruyan, Türkiye’nin barışçı dış politikalarına da destek veren Türk Deniz Kuvvetleri, gerek modern teknik donanımı gerekse üstün eğitim seviyesiyle bölgesinde etkin ve caydırıcı bir deniz gücüdür” dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim