Havuzlu Çıkarma Gemisi için Yarış Başlıyor
 
Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), öncelikli tedarik projeleri arasında yer alan önemli bir projede daha düğmeye bastı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının mevcut lojistik yapısına büyük güç katacak savunma alım projeleri kapsamında yer alan havuzlu çıkarma gemisi ihalesinde bilgi istek dokümanları alan firmalar belirlendi. Savunma Sanayii Müsteşarlığınca yayımlanan bilgi istek dokümanı listesine göre söz konusu ihale için 30 firmanın ihaleye katılım hazırlığında bulundukları öğrenildi.  


30 FİRMA HAZIRLIK YAPIYOR: Türkiye’den Admartin Denizcilik, Aselsan, Havelsan, Vestel, Milsoft gibi firmalarının da yarışması beklenen ihaleye ABD, Hollanda, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya ve İsrail firmalarının da ilgi duyarak bilgi istek dokümanına cevap verdikleri öğrenildi. Havuzlu çıkarma gemisi tedarik ihalesine katılması planlanan firmalar arasında Hollanda’dan Thales Nederland, Almanya’dan ThyssenKrupp Marine System, İngiltere’den Ulra Electronics Limited, DML Devonport Royal Dockyard Ltd., ABD’den Downey Engineering Corporation, Lockheed Martin ile Fransa’dan DCNS Group şirketi de bulunuyor.

TABUR TAŞIYACAK: 2008 yılı içinde tedarik programının tamamlanması planlanan Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPR) ile Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de asgari bir tabur büyüklüğünde bir kuvveti ana üst desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek. 

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim