Knyaz Vladimir denizaltısı radarlara takılmıyor

Aralarında Daily Mail, Daily Express ve Daily Star'ın da bulunduğu basın kuruluşları, Rusya'nın geçen hafta suya indirdiği Knyaz Vladimir adlı yeni nesil balistik füze denizaltısını ‘dünyanın en ölümcülü' ifadeleriyle tanıttı.

Daily Mail'in makalesinde, Rusya'nın yeni denizaltısının 20 adet Bulava kıtalararası balistik füzesiyle donatıldığı, söz konusu füzelerde her biri 150 kiloton gücünde olan bölünebilir nükleer başlıklar bulunduğu, denizaltının füzeleri 9.300 kilometrelik mesafeye fırlatma kapasitesine sahip olduğu ve 400 metre derinliğe kadar dalarak radarlara görünmez hale geldiği aktarıldı.

Knyaz Vladimir'in ABD yapımı rakibi olan Ohio denizaltısınınsa menzili Bulava'lara göre daha düşük olan 24 adet Trident II balistik füzeleriyle donatılmış olduğuna ve denizaltının dalma derinliğinin daha az olduğuna dikkat çekildi.

Makaleleri tartışmaya açılınca kullanıcılarda yorum yaptı.

'RUSLAR BİZDEN YILLARCA ÖNDE'

Aolution adlı kullanıcı, "Bu tür araçlar söz konusu olduğu zaman onların (Rusların) bize göre yıllarca önde olduklarını düşünüyorum" diye yazdı.

BetterDeadThanRed adlı diğer bir kullanıcıysa, "Rus silahlarının büyük bir kısmı, sabaha kadar dağılmaya hazır eski silahlar. Liderlerinizin ne söylediği önemli değil. Rusya süper devlet değil ve NATO, ABD sayesinde o antik tankları ve BMP zırhlılarını kolayca ezip geçebilir" ifadelerini kullandı.

Vivelo isimli bir kullanıcı, "Rusya dünya lideri oluyor ve bunu hiç kimse dikkate almıyor. Bir gün liderlerimiz anlaşmaya varacak ve ona karşı savaş tetiklemiş olacak. Oysa (İngiltere Başbakanı Theresa) May'ın yaptığı gibi sürtüşmeleri artırmak yerine biz, Rusya ile aynı takımda olmalıyız" ifadeleriyle yorumlara katıldı.

Knyaz Vladimir, 955 Borey projesinin kapsamında üretilen dördüncü nükleer denizaltısı ve Borey-A serisinden ilk modernize edilen kruvazör oldu. Balistik füze denizaltısı, 2018'de Rusya'nın Kuzey Filosu'na katılması bekleniyor.

knyaz-vladimir-denizaltisi-radarlara-takilmiyor.jpg

Editör: TE Bilişim