BLACKSEAFOR TATBİKATI BAŞLADI  
 
Karadeniz Deniz İş Birliği Görev Grubu (BLACKSEAFOR) Nisan 2009 tatbikatına Karadeniz Ereğli’den başladı.

Karadeniz’de barış ve istikrarın sürdürülmesi çerçevesinde, bölgesel iş birliği faaliyetlerinin arttırılması ve iyi komşuluk ilişkilerinin getirilmesine yönelik olarak, Türkiye’nin girişimleri ve Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya Federasyonu (RF) ve Ukrayna’nın katılımıyla 02 Nisan 2001 tarihinde kurulmuş olan Karadeniz Deniz İş Birliği Görev Grubu (BLACKSEAFOR) 03-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  

BLACKSEAFOR Nisan 2009 tatbikatı Kapsamında Gürcistan hariç diğer 5 ülkenin gemileri Ereğli’de bulunan Karadeniz Bölge Komutanlığı Limanı’na demir attı. Burada tatbikatın komutanlığını yapacak olan Ukrayna’ya ait UPS Slavutıch Fırkateynde tatbikat hakkında bilgilendirme brifingi düzenlendi.  

Brifingi slayt gösterisi halinde Ukrayna adına Deniz Binbaşı Alexander Vashcelyuk yaptı.

19 gün sürecek tatbikata 5 ülkeden toplam 700 personelin katılacağını belirten Deniz Binbaşı Alexander; “Tatbikata katılacak gemiler 3 liman da duracak. Gemileri toplam 13 liman ziyaretleri olurken 6 gün deniz eğitiminde bulunacaklardır. Deniz eğitimleri sırasında deniz altı savunma harbi, deniz üstü savunma harbi, su üstü savunma harbi, muhabere eğitimi, taranmış kanal eğitimi, keşif karakol ve sorgulama eğitimi ve arama kurtarma eğitimleri konularında karşılıklı çalışacaklardır.” dedi.

Brifingin ardından bir konuşma yapan TCG Fatih Firkateyni Komutanı Dz. Kur. Yarbay Rafet Oktay; “Deniz sahildar ülkelerin iş birliği için önemli bir adımdır. Aynı zamanda bölgedeki barış ve istikrara büyük katkıları bulunmaktadır. Tatbikata katılan tüm gemi komutanlarıma başarılar diliyorum.” dedi.  

BLACKSEAFOR Nisan 2009 tatbikatı kapsamında Karadeniz Bölge Komutanlığı’nda bulunan gemilerin 07-2009 Salı Günü Ereğli limanından ayrılacağı öğrenildi.

 

 

 

 


 
 

 

 

 

Editör: TE Bilişim