Başkan Donald Trump, ABD Sahil Güvenlik Akademisi'nin Çarşamba günü New London, Connecticut'daki 136. Mezuniyet töreninde ABD Sahil Güvenlik Akademisinin 2017 mezuniyet sınıfına seslendi. Trump'ın bu konuşması Başkanlığından bu yana bir Birleşik Devletler hizmet akademisinden mezun olanlara ilk mezuniyet konuşması. 

Konuşmanın  tam metni şöyle: 

BAŞKAN: Çok teşekkürler. Teşekkür ederim, John. (Alkışlar.) Teşekkür ederim. Teşekkürler ve 2017 Sınıfını tebrik ederim. Harika bir iş.

Ve General Kelly, Sahil Güvenlik Hizmet Sekreteri olarak liderliğiniz için size teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten de, bir ülke olarak bize ve benim ve yönetimimize karşı çok özel bir şey oldunuz. Hayat boyunca boyunca ülkenizi savunmak için inanılmaz bir iş çıkarmışsınızdır. Çok teşekkür ederim, John. (Alkış.)

Ve John ve bütün milletvekilleri vatanımızı ve sınırlarımızı koruyan inanılmaz bir iş çıkıyor. İlk konuşmamın Birleşik Devletler Sahil Güvenlik'teki mezuniyet töreninde olduğuna çok sevindim. İnanın bana, bu büyük bir onur. (Alkışlar.) Daha önce buraya geldim ve çok özel bir yer. Bugün mezun olan her öğrenci, Başkomutan olarak, sizi ağırlamaktan gerçekten mutluluk duyuyoruz. (Alkışlar.) Ve bu inanılmaz başarıyı kutlamak için biraz zaman ayırmalısınız.

Vali Malloy, burada olduğunuz için teşekkürler. Vali, teşekkürler. Bize katıldığınız için mutluyuz.Ve valilerin günümüzde ne kadar meşgul olduğunu biliyorum ve orada savaşıyorlar. Bu asla kolay değil. Bütçeler biraz sıkı ama iş başındayız, hep birlikte bir iş, birlikte çalışıyoruz.

Amiral Zookunft'a ve liderliğine de teşekkür etmek istiyorum. Liderliği inanılmazdı. Bugünün mezunları, bu tür yetenekli ve deneyimli Komutanlar altında hizmet etmek için şanslı olacaklar.O gerçekten harika.

Akademi müfettişi Amiral Rendon'a da teşekkürler. Amiral, anladığım kadarıyla gerçek bir Sahil Güvenlik ailesinden geliyorsun. İki kardeş, bir yeğen ve bir kuzen bu koridorlardan geçti. Çok etkileyici. Sanırım yeri beğendin, değil mi? (Alkışlar.) Ailendeki birileri doğru bir şeyler yapıyor, bunu size söyleyebilirim. Eminim hepsi çok gururludur, tıpkı bugün mezun olan usta subaylardan çok gurur duyuyoruz Amiral görevi başında.

Ayrıca, bu şaşırtıcı mezunları destekleyen anne ve büyükanne ve büyükanne ve aile bireylerine minnettarlığımızı ifade etmek için bu fırsatı değerlendirmek isterim. Ailenize ve herkese bir el verin. Hadi ama. (Alkışlar.) Amerika'nın senin gibi aileleri olduğu için bütün aileleri güvende ve çok güvende tutacağız. Artık ailelerinizi güvende tutuyorsunuz.

Zaten yapmadıysanız, askeri aileler olmak üzeresiniz. Yani, bugün başlayarak, umarım ulusumuzun minnettarlığını hissedersiniz. Bu zarif çocuklar, Amerika Birleşik Devletleri için savunma hattına doğru yerini almaya hazırlanıyor. Mezunlar, sadece tebrikleri değil, her Amerikalı'nın şükranını hak ediyorsunuz ve hepimiz selamlıyoruz. (Alkışlar.) Gurur verici bir ulus. Ve 2017 Sahil Muhafız Akademisi Sınıfının 195 199 eğitim kadrosuna selam veren çok gurur verici bir ulusun bir parçasısınız. İyi iş. (Alkış.)

Ve amirallerden bunun çok özel bir sınıf olduğunu anlıyorum. En zorlu durumları, gerçekten yaşayabileceğiniz en zor anları ve insanların hayatındaki en zoru ele almak ve zayıf kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için burada eğitim almışsınız. Ama Sahil Güvenlik için bile, bu sınıf son derece kamu hizmeti adamıştır.

Haftanın her günü yerel gıdalarda kahvaltı servisi aldınız. Habitat for Humanity ile bir ev inşa ettiniz. Geçen sene, mezunlar topluluk hizmetine toplam 24.000 saat bağışta bulunarak çok zaman bağışlamış oldunuz. Harika iş çıkarmışsınız. Ve gerçek Sahil Güvenlik tadında, daha az insan ve daha az kaynak aldınız, ancak hedefleri başarmışsınızdır ve bunu beceri ve gururla yapmışsınızdır - ve bütçenin altında ve zamanlamanın ötesinde diyebilirim. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri hükümetinde çok şey yapıyoruz. (Alkışlar.) Çok şey yapıyoruz.

Size F-35 savaş uçağı işinde  ne kadar paranızı kurtardığımı anlatmıyacağım. Bu konuda konuşmayacağım bile. Veya  uçak gemisi olan Gerald Ford'da ne kadar parayı kurtarmak üzereyiz ona da değinmeyeceğim. Buraya gelmeden önce aşım problemi vardı, biliyorsunuz. Hâlâ bir aşım sorunu olacak.Bittiğinde geldik. Ama biraz para kazanacağız. Ve yeni uçak gemileri yaparken bütçenin altında ve zamanlamanın ötesinde inşa edilecekler, bunu sadece hatırla. (Alkışlar.) Bu, daha fazla şey inşa etmemize olanak tanır.

Şüphesiz, elbette, zaman zaman birkaç tane gaf olmalı - bunu biliyorsunuzdur. Örneğin, bunu bir veya iki kez, First Class Cadet Bruce Kim - Bruce'un nerede olduğunu anlıyorum?(Alkışlar.) Bruce nerede? Oh, Bruce, bunu kendine nasıl yaparsın Bruce? (Gülüşmeler) Resimental Parking Officer olarak, yanlışlıkla bir kaç biletin verilmesine veya arabalarınızın birçoğunun önyüklemesine neden olabilir. Bruce, neler oluyor burada? (Kahkaha).

Ancak, mezunlar, bu günden itibaren, herkesin hayatında temiz bir cazibe merkezi olmasını isteriz. Buna Bruce da dahil değil mi? (Gülüşmeler) Ve bu nedenle, geleneğin talep ettiği gibi, bu yıl meydana gelebilecek herhangi bir gözetim ya da küçük ihlal nedeniyle, küçük suçlar için kısıtlamaya hizmet eden her öğrenciyi iptal ediyorum.

Şimdi, Bruce - bir kez daha ayağa kalk Bruce. (Kahkahalar.) Seni kurtardım Bruce, çünkü hepsi benim yapmamı istedi, tamam mı? Teşekkür ederim Bruce. Tebrikler Bruce. (Alkışlar.) İyi iş çıkardın. Bu arada Bruce, endişelenme. Gelenek budur. Bunu yapmak zorunda kaldım. Bunu biliyorsun. Endişelenme. (Kahkaha).

Bu, bugün komisyon için burada olan muhteşem bir grup öğrenci. İstediğiniz her yere okula gidebilirdiniz - ve karşılaştırma açısından çok az sorumluluk aldınız. Bunun yerine, bahriyeyi seçtiniz. Hayat kurtarmak, anavatanı savunmak ve dünyanın her yerindeki Amerika çıkarlarını korumak için sıkı çalışmayı, yüksek standartları ve çok asil bir görevi seçtiniz. Sahil Güvenliği seçtiniz. İyi seçim. İyi seçim. (Alkış.)

Bu akademinin gerekçesiyle, diğer kampüslerde de öğretmediğiniz becerileri ve daha geniş kampüste - açık denizde öğrendiniz. Bu büyük, büyük bir kampus, değil mi? Güzel bir kampüs.Ancak bu gururlu kurumda öğrendiğiniz en büyük ders, kendiniz hakkında öğrendiğiniz bilgidir.Her birinizin çok özel bir şey olduğunun bilgisi - liderlersiniz.

Swab Yazınızın ilk fırtınalı günlerinden birinci sınıf öğrencisi olarak son haftanıza kadar sorumluluk almanız, kararlar almanız ve harekete geçmeniz bekleniyordu. Ve ben - tüm liderler gibi, tam da bunu yapmak zorundasınız. Hareket etmeniz gerekiyor ve doğru davranmanız gerekiyor. Ve büyük, büyük baskı altında nasıl davranacağını öğrenmek zorundasınız. Hepiniz büyük baskı altında olacaksınız. Nasıl tepki vereceğinizi ve büyük baskı altında hareket etmeyi öğrenmek zorundasınız.

Bundan birkaç gün sonra, bu hayati becerinizi gemilerinize, sektörlerinize ve ülkenize sunacaksınız. Muhteşem sahil güvenlik teknelerimizde güverte subayları olarak hizmet edeceksiniz. Denizci olarak tehlikeli sulara kanun getireceksiniz. Nakit, silah ve uyuşturucuların yasadışı nakliyelerini engelleyeceksiniz. İnsan ticareti felaketine karşı savaşacaksınız - insanların konuşmadığı bir şey. Dünyanın büyük, büyük bunalımlarından biri. Sadece ülkemiz değil - dünya. İnsan kaçakçılığı.

Amerikalılar tıpkı Sahil Güvenlik erkek ve kadin nesillerindeki güvendiğiniz gibi liderliğinize güvenirler, cesaretinize saygı ile ve her zaman hazır olacağınız bilgisi ile beceri kazanırlar. Sen her zaman hazırsın!

Vatandaşlarımız liderliğinize güvenmekle kalmaz, komutanlar da size güvenirler. Sahil Güvenlik, emir komuta zinciri içinde karar vermeyi öğreten altın standarttır. Tıpkı eğitmenleriniz akademide olduğu gibi, Sahil Güvenlik komutanları vizyonlarını açıklayacak ve işi bitirmeniz için sana güvenebilecekler. Aynı Ben Başkanınız gibi, işinizi halletmeniz için size de güveneceğim.

Sizin için başlamak üzere olan maceraları düşünmek inanılmaz. Bu ay ülkenin dört bir yanında, milyonlarca öğrenci lise, kolejden mezun oluyor. Birçoğu merak ediyor, sadece ne yapacağım diyor.Kendilerine, ne yapacaklarını söylediler. Ne yapacağını biliyorsun. Pek çok öğrenci şu anda üniversiteden mezun oluyor. Dediler ki, ben ne yapacağım? Nereye çalışacağım Biliyorsun. Bu arada, iyi bir tane seçtin. Güzel birini seçtin, iyi bir tane ve sana sahip olmaktan gurur duyuyoruz, söyleyebilirim. (Alkış.)

Bundan sonraki yıllardan bazıları, kendilerine verilen fırsatlardan en iyi şekilde faydalanmalarına bakılmaksızın, geriye dönüp kendilerine doğru tercihi yapıp seçmediklerini sorun. Sahil Güvenlik'te birçok zorluk ve birçok tehditle karşı karşıyasınız, ancak yüzleşmek zorunda kalacağınız bir şey, ne yapacağım sorusu. Geriye baktığınızda şüphe etmeyeceksiniz. Zamanınızı nasıl harcadığınızı tam bilirsiniz - hayat kurtarır.

Amirallerinize bakıyorum, General Kelly'ye bakıyorum, hizmet halindeki bazı büyük insanlara bakıyorum ve size anlatmak isterim ki, hayat hakkında heyecanlılar. Yaptıkları işi seviyorlar. Ülkeyi seviyorlar. Ülkemizi korumaya bayılırlar ve yaptıklarını severler. Bu doğru mu? İyi.Kimsenin hayır demeyeceğini biliyordum. (Kahkahalar.) Bu konuşmamızı mahveder, değil mi? (Kahkahalar.) Harika insanlardır.

Ne olacağınızı hep biliyorsunuz: Birleşik Devletler Sahil Güvenlik'lerinin liderleri ve subayları.(Alkış.)

Üniformanı gördüklerinde dünyanın herkesi bunun ne anlama geldiğini bilecek. Ne standart - ve gerçekten düşünürseniz, büyük denizciler ve dünyanın büyük denizcileri hakkında konuştuğunuzda, onlara sahibiz. Ama o bir çift kırmızı şerit ufku parçaladığında denizde mahsur kalmış insanlar nasıl bir rahatlama hissi duyar? Denizde ölümü bekleyen o can, kendisini ölümden  kurtarmaya gelen helikopterin pervane sesini duyduğunda nasıl da sevinir? Ülkemizin belası olan zehirli  uyuşturucu tacirleri, Sahil Güvenlik  ten korkup  çekinmiyor mu? Her bir durumda, sebebini biliyoruz - Amerika'nın kurtarma hizmeti yoldadır. Sahil Güvenlik, Birleşik Devletler Silahlı Kuvvetleri için hayati önem taşıyor ve büyük ülkemiz için hayati önem taşıyor.(Alkış.)

Silahlı Hizmetlerimizin beş şubesinden sadece 21 metrelik kaya gibi sağlam Arctic buzunu kırma gücüne sahip sadece Sahil Güvenlik'tir, değil mi? Sen işte bunlardansın. Ve şunu duymaktan gurur duyuyorum: Benim yönetimimde, duyduğunuz gibi, Amerika Birleşik Devletleri'nin 40 yıldan beri gördüğü ilk yeni buz kırıcılarını inşa edeceğiz. Birçoğunu inşa edeceğiz. (Alkışlar.) Onlara ihtiyacımız var. Onlara ihtiyacımız var.

Sahil Güvenlik, limanlarımızı izlemekte, su yollarımızı devriye geziyor ve altyapımızı koruyor. Amerika'yı büyük ve çok ciddi tehditlerin bulunduğu bir dünyada savunuyorsunuz. Yakında, bazılarınız en ölümcül silahları arayan ve insanlarınızı güvende tutmak için suçluları gözlemleyerek şüpheli gemilerin yolcularına yönelecek. Diğerleri dünyanın çeşitli ülkelerinde ortaklarla birlikte çalışarak Birleşik Devletler Sahil Güvenlik'ten tam bu uzak kıyılara kadar güç kazandıracak. Ve bu kıyılardan bazıları çok uzaktadır.

Sınırlarımızı uyuşturucu kartelleri, insan kaçakçıları ve terörist tehditlerden korumak için Sahil Güvenlik Komutanları güney sınırının 1.500 mil altında devriye gezdi. Birçok insan bunu bilmiyordu. Büyük bir gurur kalbinize çarptığında bunun Sahil Güvenlik insanlarının ve kadınlarının her yıl tehlikeli suçluları ve milyarlarca ve milyarlarca dolarlık yasa dışı uyuşturucu maddelerini yasaklamaları bu büyük beceri ve muazzam hızla gerçekleştirildiğini anlıyorsunuz.Helikopterleriniz dünya çapında ulusal güvenlik teknelerinin güvertelerinden fırlıyor ve uyuşturucu kaçakçısını 50 knotun çok üstünde hızla kovalıyorlar.

Kaba denizlerde, yüksek hızda, inanılmaz Kıyı Koruma keskin nişancılarımız kaçakçıların motorlarında hedeflerini avlıyor. Ve zaman sonra, ilk atışta motorları çıkarıyorlar. Kurşunların boşa gitmesini sevmiyorlar değil mi? (Alkışlar.) Aslında yok. Kükreyen fırtınalar yoluyla dilinizi ve yağmur döküp dalgaları kırarak, başkalarının hiç aramayacağı heyecan verici bir yer. Heyecan verici. Ancak kalbinizde olması gerekir. Onu sevmek zorundasın. Seviyorsun.

Sahil Güvenlik'te tehlikeden kaçmazsınız, onu takip edin. Ve dünyanın dört bir yanındaki çatışma tiyatrolarında operasyonların desteklenmesi için konuşlandırılıyorsunuz. Ancak sadece Amerikan güvenliğini savunmakla kalmazsanız, aynı zamanda Amerikan refahını da korursunuz. Bu, Gelir Kesme Hizmetinin en erken günlerine dek uzanan bir görevdir. Okudun ve okuduklarını öğrendin.

Bugün Sahil Güvenlik, sularımızı Amerikalıların iş yapmaları için açık tutmaya yardım ediyor.Nehirlerimiz ticaretle akıyor. Ve limanlarımızın Amerikan ihracatı ile iş görür kalmasını sağlıyor. Ülkemizde her gün dolaşmak için milyarlarca ve milyarlarca dolara mallarda yardımcı olursunuz. İç sularda bulunan tek federal güçsün. Bu ülkeyi yeniden inşa etmeye ve refahı kalbimize geri getirmek için ihtiyaç duyduğumuz arterleri koruyorsun. Ve biz tekrar çok, çok müreffeh hale geliyoruz. Görebilirsin.

Bekleyen muhteşem misyonu düşünün. Limanlarımızı, su yollarımızı ve sınırlarımızı koruyacaksın. Güvenlik çıkarlarımızı yurtiçi ve yurtdışında geliştirmek için müttefiklerimizle ortaklık kuracaksınız. Ve teröristleri takip edeceksin, uyuşturucu kaçakçılarını durduracaksın ve ülkemize zarar verecek herkesi - ülkeyi asla sevmeyecek herkesi - dışarıda tutmaya çalışacaksın. Birlikte, aynı göreve sahibiz ve özveri ve özveri beni Başkomutam olarak gerçekten gururlandırıyor. (Alkışlar.) Teşekkür ederim.

Şimdi, bu fırsatı size biraz tavsiye vermek istiyorum. Yaşam boyunca, her şeyin adil olmadığını bulacaksınız. Hak ettiğiniz şeylerin size ait olduğunu göreceksiniz ve bu her zaman garanti edilmemektedir. Fakat kafanı yere koyup kavga et, kavga et, kavga et. Asla ama asla pes etme.Her şey düzelecek.

Son zamanlarda nasıl davrandığıma bakın - (gülüşmeler) - özellikle medya tarafından. Tarihteki hiçbir politikacıya - ve ben bunu büyük bir kefaletle söylüyorum - daha kötü veya daha adaletsiz davranılmadı. Seni düşürmelerine izin veremezsin. Eleştirmenlerin ve yabancıların hayallerinize gidebilmesine izin veremezsiniz. (Alkışlar.) Sanırım bu yüzden ben teşekkür ederim. Sanırım bu yüzden kazandık.

Keyifsizlik seni daha da güçlendirir. Verilmez. Geri çekilme. Ve haklı olduğunu bildiklerini yap. Şimdiye kadar yapmaya değecek hiçbir şey hiç olmadığı kadar kolay geldi. Ve syaptıkların ne kadar doğruysa, karşı karşıya kalacağınız daha fazla muhalefet olur.

Başkan olarak çok kısa bir sürede muazzam miktarda bir başarı elde ettim. Ülkemize geri dökülen işler. Yepyeni bir Yüksek Mahkeme yargısı - 45 yıldır muhteşem olacak - (alkış) - orduya tarihi bir yatırım. Sınır geçitleri - Generalimize teşekkürler - çok kısa sürede yüzde 70'den fazla düştü - bu arada bir çok kayıt. (Alkışlar.) İkinci Değişikliği kaydettik, gazilerimize daha fazla hizmet verdik - gazilerimize daha önce hiç bakmadığı gibi bakacağız. (Alkış.)

Ülkemize ve ekonomimize dolanan boğulan çevresel zincirleri gevşettim, zincirler o kadar sıkı ki hiçbir şey yapamadınız - işleriniz aşağıya iniyordu. Biz işimizi kaybediyorduk. Gevşüyoruz.Sınır duvarı için çok iyi gidişat planları ve hazırlıkları başlattık. Herkes için büyük vergi indirimleri üzerinde çalışıyoruz. İstediğimiz şekilde alırsak, ülkemiz tarihindeki en büyük vergi indirimini vereceğiz ve size büyük vergi reformu yapacağız. (Alkışlar.) Ayrıca vatandaşlarımız için sağlık bakımına her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. (Alkış.)

Ve gelecek çok, daha birçok şey için şu an sahneyi hazırlıyoruz. Ve insanlar ne yaptığımı anlıyor ve bu en önemli şey. Washington medyasına veya özel çıkarlara hizmet etmeye seçilmedim.Ülkemizin unutulmuş erkek ve kadınlarına hizmet etmeye karar verdim ve bunu yapıyorum.(Alkışlar.) Senin için savaşmayı asla bırakmayacağım ve Amerikan halkı için asla savaşmayı bırakmayacağım.

Bu akademiyi heyecan verici yeni yolculuğunuza çıkmaya bırakırken, çok önemli bir yolculuğa çıkıyorum. Birkaç gün içinde yurtdışında ilk defa başkanlık yapacağım. Amerikan halkının güvenliği, güvenliği ve çıkarları benim öncelikli olarak eski dostluklarımı güçlendireceğim ve yeni ortak arayacağım - aynı zamanda bize yardım eden ortaklarımı arayacağım. Hep alan alan hiç vermeyenleri değil.  (Alkışlar.) Onların, halklar ve dünyanın halkları için gelecekte bir barış ve muhalefet fırsatı için birleşmelerini isteyeceğim.

Birincisi, Suudi Arabistan'da nerede Müslüman liderlerle konuşacağım ve nefret ve aşırılık mücadelesi vermek için onlara meydan okudum ve onların inançları için huzurlu bir gelecek kucaklıyorum. Ve temsilcisi olarak - söylememiz gereken şeyi duymak için çok sabırsızlanıyorlar. Radikal İslamcı terörizmi durdurmak zorundayız. (Alkış.)

Sonra İsrail'de, Yahudi devletiyle olan kırılmaz ittifakımızı teyit edeceğim. Roma'da Papa Francis'le Hıristiyan öğretilerinin dünyaya katkıları hakkında konuşacağım. Sonunda Brüksel'deki NATO Zirvesine ve Sicilya'daki G7'ye katılacağım - tüm dünyadaki güvenlik, refah ve barışı teşvik etmek için.

Birkaç liderle tanışacağım ve bu üç büyük dinin en kutsal alanlarını onurlandıracağım. Gittiğim her yere, senden aldığım ilhamı her gün, cesaretim ve kararlılığımla, Amerikan hayatlarını kurtarmak ve korumak için gereken her şeyi yapacağım. Amerikan hayatlarını kurtarın ve koruyun. Güvenliği istiyoruz. Bize güvenliği vereceksin. (Alkış.)

Bir örnekte, bu hediye yaşamının her gün dokunduğunuz kişilere ne kadar paha biçilmez olduğunu görürüz. Birkaç yıl önce bir Sahil Güvenlik helikopteri ve kurtarma yüzücüsü batan ve yanan gemilerine sarıp üç dehşete kapılmış balıkçı yönünde hareket ettiler. O gün, Sahil Güvenliğimizin kahramanları işlerini iyi yaptı. Muazzam tehlikeye rağmen denizden uçtular ve en acil olarak ihtiyaç duyulduğu anda yardım elini uzattılar. Çok az zaman kaldı.

Ancak bu hikayenin en dikkat çeken kısmı değil. Sahil Güvenlik yüzücüsünün söylediği gibi, bunları her zaman yaparsın. Günün her saatinde yaparsın. Birleşik Devletler Sahil Güvenlik'li her zaman bir şeyler oluyor. Harika bir iş çıkarıyorsunuz. Kurtarma konusunda dikkate değer bir şey oldu, ama bunu düşündüğünüzde, o zaman kurtarmaya devam edersiniz. Orada, Vietnamlı balıkçı kaptanı yüzücünün elini tuttu. Sahil Güvençinin kurtarıcısına baktı ve şöyle dedi: "Tanrıya benim yaşamama izin vermesi için yakarıyordum ... Çocuklarımı görmem gerekiyor. Lütfen Tanrım, lütfen yaşama izin verin, böylece çocuklarımı görebilirim diyordum. Sonra Tanrı sizi gönderdi. "Dedi. (Alkış.)

Her yeni görevliye ve burada bugünkü her yeni Sahil Güvenlik üyesine ya da dünyanın herhangi bir yerindeki en gevşek suların üzerindeki yaşamı korumaya çalışırken, gerçekten Tanrı'nın işini yapıyorsunuzdur. Ne minnettar kalbin hepsine sahip olmalısın. Çünkü çok minnettar kalbimle Amerika'nın Sahil Güvenliği için alkışlar - ve Amerika sık sık tezahüratlar - ama sana iyi şanslar dilerim.

Başkomutan olarak sana teşekkür ediyorum. Selam seni Ve 2017 Sahil Gücü Sınıfını bir kez daha tebrik ediyorum. (Alkışlar.) Tanrı sizi korusun. Tanrı korucuyu korusun korusun. Ve Tanrı Amerika Birleşik Devletleri'ni korusun. Çok teşekkür ederim. Teşekkür ederim. (Alkışlar.) Çok teşekkür ederim. Herkese teşekkür ederim. Büyük onur. İyi şanslar. Hayatın tadını çıkar. (Alkış.)

Editör: TE Bilişim