Amerikan Deniz Kuvvetleri, amfibi hücum gemisi inşa etmek için Ingalls'a 1,46 milyar dolar ödeyecek

Donanma, Huntington Ingalls Industries'e MississippiPascagoula'daki Ingalls Gemi İnşaa'da amfibi bir hücum gemisi tasarlamak ve inşa etmek için 1.46 milyar   dolar ödeyecek.

Pazartesi günü açıklanan sözleşme ile Ingalls'a önceden verilen   270 milyon dolar avansa 1,19 milyar dolar daha ekledi.

Geleceğin  USS Fort Lauderdale  amfibi  nakliye platformu-gemisinin  (an amphibious transport dock)  2021'de tamamlanması planlanıyor. Ingalls bugüne kadar bu sınıfda  10 gemiyi  tamamladı. 11.gemi  USS Portland gelecek yıl deniz denemeleri için hazırlanıyor.

684 feet  uzunluğundaki gemi, çıkartma araçları kullanarak deniz kuvvetlerini  denize indirmek ve almak için tasarlandı, aynı zamanda helikopterleri ve tiltrotor uçakları da destekleyecek. İşin yüzde 72'si Pascagoula'da yapılacak. Ingalls Gemi İnşaa Başkanı Brian Cuccias kesintisiz üretimin sürdürülmesinin 11.000 işçi çalıştıran tersanenin  daha etkin olmasını  ve kabiliyetlerini muhafaza etmesini sağladığını söyledi. (Kaptan Haber Ajansı-özel)

Editör: TE Bilişim