Barış gemileri geliyor


 
Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM ), 2 adet amfibi gemi tedariki ile ilgili çalışmaları başlattı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM ) tarafından Deniz Kuvvetleri için ihale yoluyla tedarik edilecek 2 adet Amfibi gemi (LST), barış ve insani amaçlı hizmet verecek.

İdari ve lojistik görev fonksiyonlarına da katkı sağlama amacına göre dizayn edilecek gemiler, barış döneminde uluslararası barışı destekleme, doğal afetlere yardım (DAFYAR), insani yardım ve tahliye harekatı gibi savaş dışı harekat görevlerine de katkı sağlayacak.

SSM ’nin süratli amfibi gemi tedariki ile ilgili ihalede ilk adım atılırken, teklife çağrı dosyası alan firmalar da belirlendi. Buna göre, Anadolu Deniz İnşaat Kızakları, Dearsan Gemi İnşaat şirketi, Desan deniz inşaat, İstanbul Denizcilik Gemi, Meteksan Savunma Sanayi , STM A.Ş. ve Yay Gemi Sanayi şirketlerinin yarışması bekleniyor.

Süratli Amfibi gemi tedariki ile ilgili ihale programının bu yıl içinde tamamlanması öngörülürken, projenin finansmanı Savunma Sanayii özkaynaklarından karşılanacak.

Yeni Asya

Editör: TE Bilişim