İngiliz bir çiftin Yunan adalarından şişe içinde denize bıraktığı mektup, Gazzeli balıkçıya ulaştı. Çiftin mektupla birlikte koyduğu 'sihirli' çiçekler ise haftalar süren yolculuğun sonunda solmuştu.

Cihat el Sultan adlı bir balıkçı, Gazze sahilinde, içinde not olan cam bir şişeye denk geldi. Şişeyi açan Sultan, burada İngiliz çiftin, geçen temmuzda, 800 km uzaklıktaki Yunan adası Rodos'tan gönderdiği mektubu ve mektupla birlikte gönderilmiş, ancak uzun yolculuğun ardından solmuş olan çiçek yapraklarını buldu.

Mektupta şöyle yazıyordu: "Merhaba, bu şişeyi aldığınız için teşekkür ederiz. Ödül olarak size sihirli çiçekler gönderiyoruz. (…) Rodos'ta tatildeyiz ve bu şişenin, en yakındaki sahile bile olsa nereye gideceğini öğrenmek istiyoruz. Sevgiler, Zac ve Beth."

Oğlunun yardımıyla mektuptaki e-posta adresine cevap veren Sultan, şişeyi gönderen çitfin Bethany Wright adlı üniversite öğrencisi ve sevgilisi Zack Marriner olduğunu öğrendi.

Kendisi de üç yıl önce benzer bir jestle bir kağıda "Ablukayı kaldırın" yazarak şişeyle Gazze sahilinden suya bırakmış olan Sultan, "Herkesin Gazzelilerin iyi insanlar olduğunu ve herkes gibi güzel hayatlar yaşamak istediğini bilmesini isterim. Biz de özgürce seyahat etmek ve böyle romantik şeyler yapmak isteriz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim