Yrd.Doç.Dr. Serim Paker’in Kitabı Yayımlandı

“Denizde Sportif Faaliyetlere Yönelik Tüketici Davranışı Analizi”

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Serim Paker’in “Denizde Sportif Faaliyetlere Yönelik Tüketici Davranışı Analizi” isimli kitabı Dokuz Eylül Üniversitesi Yayınları’nca  yayımlandı.

Çalışmada, tüketici davranışları bakış açısı ile boş zaman faaliyetleri, spor pazarı, denizde sportif faaliyetler pazarı ve yelken sporu pazarı incelenmiştir. Gerçekleştirilmiş olan saha çalışmasında yelken kulübü üyeliği satın alma tercihleri incelenmiş, hem yelken sporcularının hem de yelken sporcusu velilerinin kişisel değerlerinin (LOV) yelken kulübü üyeliği satın alma tercihlerine etkileri sorgulanmıştır. Araştırmada; yüz yüze görüşmeler, odak grup çalışmaları, İzmir ve çevresinde bulunan (İzmir, Denizli, Muğla ve Aydın) yelken kulüplerinden hizmet alan sporcu velilerine ve sporculara uygulanan anket çalışmaları ve içerik analizleri gerçekleştirilmiştir.

“Bu kitap ile genel olarak spor pazarı, özelde ise deniz sporları ve yelken sporuna yönelik tüketici davranışları araştırmalarına ilgi duyan herkesin faydalanabileceği, bir kaynak eser  kazandırılması hedeflenmektedir” şeklinde bir açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Paker, İTÜ Denizcilik Fakültesi Güverte (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği) Bölümü mezunu olup, Yüksek Lisans ve Doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı’nda tamamladı. Dr. Paker İnce Denizcilik A.Ş., Pinat A.Ş. ve MARDAŞ A.Ş.’ye ait gemilerde uzun yıllar zabit olarak görev aldıktan sonra 2000 yılında akademik yaşama katıldı.

Editör: TE Bilişim