Yakamoz’dan Arkas’a ikinci kez ödül 

İlki "Denizin ışıltısı kadınlarımız" mottosuyla geçen yıl düzenlenen Yakamoz Sempozyumu, 2017 yılında da TMMOB GEMIMO önderliğinde ve WISTA Türkiye üyesi kadın denizcilerin desteğiyle yoluna devam ediyor. Sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyum kapsamında Arkas, “En Fazla Kadın İstihdamı Sağlayan Denizci Şirket” ödülü aldı.  

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde denizcilik sektörünün ışıldayan kadınlarını dinleme ve onlara merak edilenleri sorma fırsatı sunan “Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu” sektörde alanında öncü isimlerin sunumlarıyla gerçekleşti. Sempozyuma katılan DP World Gateway Londra Lojistik Genel Müdürü Nicola Silviera ile Kaptanoğlu Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi ve TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu katılımcılarla deneyim ve tavsiyelerini paylaştı. Sempozyumda; sektörde tepe pozisyonlarda bulunan değerli çağrılı konuşmacıların yanı sıra “Girişimcilik, Liderlik ve Inovasyon” ve “Karadan Denize Bakış” isimli oturumlarda altı konuşmacı yer aldı. İki atölye çalışmasının da gerçekleştirildiği sempozyuma 500’den fazla kişi katıldı.  

“Sen de başarabilirsin!” 

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Arkas Deniz Ticaret Filosu (DTF) kaptanı Seda Turhan yaptığı açılış konuşmasında; “Bugün sektörün lider, girişimci ve inovatif kadınlarını dinleyeceğiz. Artık sorunlardan çok başarıları konuşmak, konuları kadın-erkek bağlamı yerine insan üzerinden konuşmak istiyoruz.  Bu yıl kimler başarmış, nasıl başarmış anlatacağız ve ‘Sen de başarabilirsin!’ diyeceğiz” sözleriyle sempozyum hedeflerini ortaya koydu.  

En Fazla Kadın İstihdamı Sağlayan Denizci Şirket: Arkas  

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gerçekleşen sempozyum kapsamında Arkas Holding, “En Fazla Kadın İstihdamı Sağlayan Denizci Şirket” ödülüne lâyık görüldü. Ödülü almak için kürsüye çıkan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas yaptığı konuşmada; “Arkas olarak kadın çalışanların varlığını her zaman önemsedik, gururla söyleyebilirim ki bunu yapmaya bugün değil 15 yıl önce başladık. Denizcilik kolay bir sektör değildir. Ama biz, kadınların bu sektörde başarılı olacağına inandık ve zaman içinde başarılarına tanıklık ettik” sözleriyle Arkas’ın kadınlara verdiği önemi vurguladı. Diane Arcas ayrıca; “Stajyer olarak başlayıp kaptanlığa ve başmühendisliğe kadar yükselmiş ve gemilerimizde görev yapmış olan kadın çalışanlarımız var. Kadınlar için sadece istihdam yaratmak değil, aynı zamanda kariyerlerinde yükselmelerine de imkân sağlamak gerekiyor. Yakıt ikmal tankerleri ve konteyner gemileri olmak üzere filomuzda bulunan 52 gemide kaptandan stajyere kadar pek çok kademede 38 kadın çalışanımız görev yapıyor. Bu sayı ile sektörde en fazla kadın istihdamı sağlayan şirketiz” sözleriyle Arkas’taki kadın gücüne dikkat çekti.  

  

Diane Arcas konuşmasını; “Arkas Holding olarak kadın yönetici oranında yüzde 33’lük bir seviyeyle Birleşmiş Milletler hedefinin üzerinde olmaktan gurur duyuyoruz. Kadınlara inanıyor, destekliyor ve onlara yer açıyoruz. 8 Mart gibi anlamlı bir günde bunları dile getirmekten ve bu ödülü almaktan mutluluk duyuyorum.  Bu ödülü başta kendi çalışanlarımız olmak üzere zorlu sektörlerde kendine yer açmayı başaran tüm güçlü kadınlar adına alıyorum” sözleriyle tamamladı.                                                                                          

Sempozyumda ayrıca, verdiği destekten dolayı Arkas Deniz Ticaret Filosu adına Ali İbrahim Kontaytekin’e de plaket takdim edildi.  

Editör: TE Bilişim