Yakamoz 2017: “Denizlerin Işıltısı: Kadınlarımız” 

8 Mart 2017 Dünya Kadınlar Günü'nde Türk denizcilik sektörünün çeşitli alanlarında çalışan kadınlar bu yıl tarihte ikinci defa Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu’nda bir bir araya geliyor.  

Türk denizcilik sektöründe, Gemi kaptanı, Gemi Baş Mühendisi, Makine-Güverte Zabiti, Akademisyen, Gemi İnşa Mühendisi, Broker, Avukat, İşletmeci ve Gemi İşletmelerinde yönetici olarak görev yapan kadınlar, sektörde farkındalık oluşturmak ve kadınların sorunlarına çözüm üretebilmek için geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tarihte ilk defa bir sempozyumda bir araya gelmişti. Sektördeki tüm kadınlar, bu yıl yine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde TMMOB GEMIMO önderliğinde ve WISTA Türkiye üyesi kadın denizcilerin destekleriyle Green Park Pendik Otel’de bir araya geliyor. 

Sabah 9:00’da başlayıp tüm gün sürmesi planlanan organizasyonda, geçtiğimiz yıldan farklı olarak uluslararası denizcilik alanında rol model olmuş kadınlar da konuşmalarıyla yer alacaklar. Bu kapsamda, DP World Yarımca eski CEO’su Sn. Nichola Silveira ve BIMCO Başkan Yardımcısı Sn. Şadan Kaptanoğlu açılışa müteakiben davetli konuşmacı olarak sektördeki son gelişmeler ile birlikte başarı hikayelerini de paylaşacak. Toplamda 500 katılımcının hedeflendiği sempozyum, “Liderlik, Girişimcilik, İnovasyon” ve “Karadan Denize Bakış” temalı 2 farklı ana oturumdan oluşacak olup sonrasında yine kadınların girişimcilik kapsamında inovasyon, ulusal ve uluslararası fonlarla ilgili atölye çalışmalarıyla devam edecek. Sempozyumun sunuculuğunu bu yıl da denize ve denizciliğe gönül vermiş bir sanatçı olarak Savaş Karakaş üstleniyor. 

Geçtiğimiz yıl daha çok sektördeki kadınların sorunlarının dile getirildiği ve büyük bir farkındalık oluşumunun sağlandığı sempozyumda bu yıl kadınlar sektöre daha fazla katkıda bulunabilmek ve daha fazla kadına istihdam sağlayabilmek adına denizcilikte girişimcilik ve inovasyon konularında başarıya ulaşmış uzmanların da katkısıyla atölye çalışmalarında yer alacaklar.  

Sektörün yaratıcı üretkenliğini artırabilmek adına bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak sempozyuma özel pek çok ilgi çekici etkinlik de olacak. Bunlardan biri de “Deniz ve Kadın” temalı kısa film yarışması. Bu yarışma ile denizcilik sektöründe çalışan kadınların yaşadığı zorluklara dikkat çekilmesi, halk arasında “Denizde Kadın” ın önemine vurgu yapılması ve bilinirliğin sağlanması, denizciliği meslek olarak seçmek isteyen kız öğrencilere örnek teşkil edecek yayınlar oluşturulması ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) nezdinde Türk kadın denizcilerin ön plana çıkarılmasına olanak sağlanması hedefleniyor. 7’den 70’e kadın-erkek herkesin katılımının beklendiği kısa film yarışmasına ise ilgi şimdiden oldukça büyük. Bunun yanı sıra “1 Cümle ile Deniz ve Kadın” temalı sözler de diğer bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor ve bu sözler sempozyuma özel sürprizlerle katılımcılara sunulacak. 

Sempozyuma ait detaylı bilgilere, Yakamoz Sempozyumu web sitesi ile birlikte sosyal medya Facebook, Twitter, Linkedin ve Instagram hesaplarından da ulaşılabiliyor. Aynı zamanda sempozyuma katılmak isteyenlerin mutlaka sempozyum web sitesinden kayıt olması gerekliliği özellikle belirtiliyor. 

Web sitesi: www.yakamozsempozyumu.org 

Facebook Sayfası: www.facebook.com/yakamozsempozyumu 

Twitter Sayfası: www.twitter.com/denizvekadin  

#denizvekadin #denizinisiltisikadinlarimiz 

Instagram Sayfası: yakamozsempozyumu 

Linkedin: Yakamoz Sempozyumu 

Sponsorluk ve ayrıntılı bilgi için iletişim: [email protected]  

Editör: TE Bilişim