Ağırlığı yaklaşık çeyrek ton olan maketin, 1945 yılının Şubat ayındaki onarımın ardından İkinci Dünya Savaşı'nda kullanılan gerçek USS Intrepid'e benzemesi için 1:40 ölçeğine göre yapıldığı ifade ediliyor.

Maketin ustası Ed Diment, 9 ay boyunca 600 saatin üzerindeki çalışma sonucu ortaya çıkan devasa geminin yapımına eşi Annie'nın da yardım ettiğini söylüyor. Diment'in tasarlama ve inşa aşamasında geminin grafiğinin detaylarıyla birlikte bulunduğu bir kitaptan yardım aldığı da belirtiliyor.

Yıllardır legolardan gemi yaptığını ifade eden Ed Diment, 9 - 10 feet uzunluğunda HMS Edinburgh ve 20 feet uzunluğunda HMS Hood yaptığını söylüyor. USS Intrepid maketinin şimdiye kadar yaptığı en büyük gemi olduğuna dikkat çeken Ed Diment, uçak gemisi fotoğraflarını incelediğini ve en çok USS Intrepid'i beğendiği, bu yüzden de maketini yapmaya karar verdiğini söylüyor.

Diment maketinin yaklaşık 12 bin pound değerinde olması gerektiğini düşünürken, maketin 250 bin küçük plastik tuğladan yapılan dünyanın en büyük lego gemisi olduğu tahmin ediliyor. Ed'in 43 yaşındaki eşi Annie Diment ise 13 yıldır Ed ile birlikte olduğunu ve o zamandan beri legolardan maket yaptığını belirterek, boş zamanlarında birlikte maket yapmaktan zevk aldıklarını ifade ediyor.

 

Editör: TE Bilişim