Ulusoy: Kıyıları yağmalatmayın
 
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, kıyıların ve ormanların yağmalanmasının mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Ulusoy, kıyıların ve ormanların yağmalanmasının mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, “Kıyı ve orman yağmalarına mutlaka karşı çıkın, vatandaşın sahillerde denize gireceği yer kalmadı. Kıyılar turistik tesislerce kapatıldıkça vatandaşı turizmciye düşman ettiler. Turizm düşmanlık değil, sevgi, iletişim, dayanışma ve toplumun her kesimiyle destek sektörüdür” diye konuştu.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Salmakis Otel'de düzenlenen TÜRSAB Bodrum Bölge Yürütme Kurulu Olağan Genel Kongresi’ne katılan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, yöre halkının ve köylünün görüşleri alınmadan kıyılara ve doğal güzelliklerin üzerine yapılan işletmeler nedeniyle turizm sektörünün zor günler geçirdiğini söyledi. Turizmin yüz yıllık hedefinin doğal, kültürel, tarihi ve yöresel kültürleri koruyarak projelerin geliştirilmesi ve yöre değerlerinin mutlaka korunup gelecek nesillere taşınması olduğunu dile getiren Ulusoy, şunları söyledi:

“İktidarlar bu konuda daha dikkatli, daha hassas olmalı. Üzümlü’ye (Fethiye) çimento fabrikası yapmak, Bodrum Bardakçı Koyu’na veya Göcek Koyu'na çimento fabrikası yapmakla eş değerdir. Yörede yaşayan halkın, köylünün mezarını kazmak demektir. Seyahat acenteleri üyeleri olarak göreviniz turist getirmekten çok ülkenin değerlerini korumaktır. Ülkenin değerleri kaybedilince turist de getiremezsiniz. Bu nedenle kıyıların, ormanların yağmalanmasına mutlaka karşı çıkın. Çünkü kıyılar yağmalana yağmalana vatandaşın denize girecek sahili kalmadı, vatandaşı turizmciye düşman ettiler. Vatandaşın kendisine ait sahilleri kullanmasından daha doğal bir şey yoktur. Turizm düşmanlık değil, sevgi, iletişim, dayanışma ve toplumun her kesimiyle destek sektörüdür. Turizm bölgelerinin değerleri başta olmak üzere ülkemizin değerlerini mutlaka koruyun, kollayın. Turizm bölgelerinin yağmalanmaya değil sevgiye, okşanmaya, korunmaya ihtiyacı vardır.

Kaynak :Hürriyet.com.tr 

Editör: TE Bilişim