UKÜ'de Sualtı Sempozyumu  Başlıyor

Her sene Türkiye Üniversiteleri  tarafından organize edilen ve sualtı alanında Türkiye ve KKTC kıyılarında yapılan çalışmaların açıklandığı sempozyum ilk kez 7 – 8  Kasım 2009 tarihleri arasında  UKÜ’de gerçekleştiriliyor.

Bu sene 13.sü düzenlenecek olan Sualtı Bilim ve Teknolojisi Toplantısı Türkiye ve KKTC'den deniz ve sualtı alanındaki uzmanların çalışmalarını paylaştığı tek ulusal bilimsel çalışma olarak bilinmektedir. Söz konusu  toplantıda  sualtı arkeolojisi, deniz biyolojisi, sualtı tıbbı, kıyı yönetimi, çevre, aletsiz dalış ve denizle ilgili Türkiye ve KKTC sularında yapılan her türlü bilimsel çalışma yer alacak.

Sempozyumun açılış konuşması UKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen tarafından yapılacaktır. Ardından   Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı İnkilap Obruk tarafından bir konuşma gerçekleştirilerek, bildirilere geçilecektir.  

Türkiye ve  KKTC’den bir çok akademiysen,  Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi’den  uzmanlar,   çok sayıda sualtı bilimcinin bildiri sunacağı sempozyumda, aynı zamanda Türkiye ve KKTC Üniversitelerinin sualtı kulüpleri ile sualtı alanında çalışan kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin stantları da yer alacaktır.

UKÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Ali Yükselen tarafından da her aşaması desteklenen 13.SBT’nin düzenleme kurulunda UKÜ Öğrencileri Yasemin Cansel, Onur Aşan, Ceyda Oztosun, Firuze Arslanazı, Mehmet Hoyraz ve Yakup Bulut bulunmaktadır.

Organizasyon UKU Sualtı Arkeoloji ve Görüntüleme Merkezi Müdür Yardımcısı Sualtı Arkeoloğu Hakan Öniz danışmanlığında yönetilmektedir. Bilimsel Danışma Kurulunda ise Prof.Dr. Ahmet Tırpan,  Prof. Dr. Ahmet Denker, Prof.Dr. Altan Lok, Yrd. Doç. Dr.S. Murat Egi,  Doç. Dr. Salih Aydın, Dr. Tarık İzbul, Dr.Bülent Gözcelioğlu, Dr. Burak Ali Cicek ve  Hakan Oniz  yer almaktadır.

7-8 Kasım 2009 tarihlerinde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan  sempozyum halka ve açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

 

 

 

Editör: TE Bilişim