TURMEPA ve Üsküdar Belediyesi İstanbul çocuklarını denizle buluşturuyor

TURMEPA’nın gerçekleştirdiği bu etkinlik ile İstanbul’da yaşamasına rağmen denizi görmemiş ilköğretim öğrencileri denizle buluşarak deniz sevgisini tadacak. En önemlisi çocuklarımız, bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve mutlulukla kutlayacak. Bugüne kadar yaklaşık 12 bin çocuk TURMEPA’nın düzenlediği bu etkinlik sayesinde denizle tanıştı.

Bu yıl 10. kez düzenlenen TURMEPA çocuk şenliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Üsküdar Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştiriliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullardan ilköğretim öğrencilerinin katılacağı etkinlikte, çocukların ulaşımını ise City Turizm üstleniyor. Etkinliğe Burla Makina da destek veriyor. Ayrıca Koç Healthcare etkinlik süresince ambulans ve sağlık görevlisi desteği verecek, Ülker ise ürün ikramında bulunarak çocukların bu özel gününe lezzet katacak.

Etkinlik çerçevesinde TURMEPA gönüllüleri, projenin bir parçası olarak çocuklara İstanbul Boğazı’nın tarihini ve önemini anlatırken, atıkların denizlere ve çevreye verdiği zararları oyunlar eşliğinde aktaracak. İstanbul Boğazı’nda gerçekleşecek etkinlikte çocuklar, denizle daha yakından temas kurmanın, denizle iç içe olmanın keyfini çıkaracak.

Etkinlikte siz değerli basın mensuplarının da heyecanımıza ortak olmanızı diliyor ve 23 Nisan Pazartesi saat 11.00’da Üsküdar İskelesi’nden (SGK Misafirhanesi Yanı) hareket edecek olan Valide Sultan Gemisi’ne bekliyoruz.

Editör: TE Bilişim