Şule Kükrer'den 'Barışa Yelken' sergisi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 4 kadın yelkencinin 'Doğu Akdeniz-Kıbrıs Barış Seyri'ndeki fotoğraflarından oluşan ve 'Barışa Yelken' adı verilen sergi açıldı. Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki sergiden elde edilecek gelirin Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlanacağı belirtildi.

Bodrum'dan geçen 19 Mayıs'ta barış mesajları vermek için Neşe Hasipek, Ceyda Güleçyüz, Şule Kükrer ve Ferda Volkan'dan oluşan 'Deniz Tutkusu Seyirde' ekibinin çıktığı 'Doğu Akdeniz-Kıbrıs Barış Seyri'nin fotoğrafları, sergi oldu. Şehir planlamacısı Şule Kükrer'in fotoğrafladığı, sadece kadınlardan oluşan ekibin, 13 metrelik 'Tutkumm' isimli tekne ile 1400 millik yol kat ettiği, 44 günlük yolculuğun fotoğrafları Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilendi. Bodrum Belediyesi'nin destek verdiği 'Barışa Yelken' isimli fotoğraf sergisinin açılışına Bodrum Belediyesi Kültür ve Sanat Koordinatörü Mehmet Kocair, Deniz Tutkusu Seyirde ekibi ile yakın dostları, aileleri ve sanatseverler katıldı. Ekibin paylaştığı güzel anlar ve zaman zaman yaşadıkları zorluklar da sergide yer aldı. 45 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışına sanatseverler de ilgi gösterdi.

Şule Kükrer de sergilediği fotoğrafların, seyrin görsel belleğini oluşturduğunu ve denizciliğin kendine has yaşam tarzını fotoğraflarla anlatmaya çalıştığını söyledi.

Öte yandan, sergiden elde edilecek gelirin Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlanacağı bildirildi. Sergi 9 Ağustos’a kadar açık kalacak.

Editör: TE Bilişim