Tanzimat döneminde İstanbul’un boğaza doğru genişlemesiyle 'hümapervaz' adlı vapurla boğazda yolcu taşımacılığının başlaması şirket-i hayriye'nin kurulma nedeni oldu.

Semaver bacalı, yandan çarklı, uskurlu vapurlarıyla istanbul'un sembolü haline gelen vapurlar, günümüzde daha teknolojik hale gelmiş olsalar da hala nostaljik çağırışımlarını yapmaya devam etmekteler.

Ressam Rüzgar Fidan'da, İstanbul’un vazgeçilmezi vapurları inanılmaz bir görsellikle sunuyor, hemen hemen hepimizin sahip olduğu vapurlarla ilgili anılarımızı tazeliyor ve bunu resim sanatındaki ustalığını kullanarak yapıyor.

Geçmişten günümüze tüm vapurları bir arada görme imkanını yaratan bu görsel şölen, tüm İstanbullulara ve İstanbul’u sevenlere 16---20 kasım tarihleri arasında güzel anlar yaşatmak üzere açık olacak...

Ressam Rüzgar Fidan; DenizHaber okurlarını sergiye davet ederken, bize deniz tutukusunun kaynağını da anlattı. "Ben aslen Ankara'lıyım ama bir süre gemilerde de miço olarak çalıştım. Deniz tutkum hep vardı. Gemileri orijinal fotoğraf veya resimlerinden esinlenerek yaptım. kimini siyah beyaz, kimini renkli olarak yapmayı yeğledim" diyor.

Sergideki eserlerin satışı da yapılıyor. Kar amacı güdülmediği için fiyatlar 500 TL ile 2500 TL arasında değişiyor.


Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi
Yer: Yeni Kadıköy vapur iskelesi 2. Kat Kadıköy

Editör: TE Bilişim