Selçuklu'nun mezar taşlarından iskele yapmışlar

Van'da tarih katliamıVan'da tarih katliamıVan'da tarih katliamıVan'da tarih katliamı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) araştırması, tarih kıyımını ortaya çıkardı.

Üniversitenin Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı liderliğinde Sualtı Görüntüleme Yönetmeni ve Rehber-Eğitmen Dalgıç Tahsin Ceylan ve Rehber-Eğitmen Dalgıç Murat Kulakaç tarafından başlatılan Van Gölü dalışları sırasında, Selçuklulara ait mezar taşlarının iskele yapımında kullanıldığı belirlendi.

Grand Deniz Tesisleri’nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, Van Gölü’ndeki ekosisteme sahip dünyada başka bir yer olmadığını belirterek, Van Gölü’nde yıllardır çalışmalar yaptığını söyledi.

Yapılan araştırmalar neticesinde Selçuklulara ait mezar taşlarının iskele yapımında kullanıldığını ifade eden Sarı, “Aynı taşlar aynı motiflerle burada iskele yapılmış ve iskelenin üzeri komple mezar taşları ile oluşturulmuş durumda. Burada bir tarih, iskele yapılmış. Kime ait olursa olsun, bu kültür kime ait olursa olsun hürmetimiz var. Hiçbir mezar taşı, hiçbir yerden sökülüp böyle bir şeye maruz kalmamalıdır” dedi.
Editör: TE Bilişim