Sanat Sokağı’nda gemi maketleri var

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen, sanatçı Yusuf Acar tarafından hazırlanan gemi maketleri sergisi, dün Sanat Sokağı’nda açıldı.

Serginin açılış kurdelesini İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Acar kesti. 60 gemi maketinin yer aldığı sergi, ilk günden çok beğenildi.

Çukurbağ Kültür Merkezi’nde maket yapımı kursları verdiğini belirten sanatçı Yusuf Acar, kurslara katılmak isteyen çok sayıda insan bulunduğunu vurgulayarak, İzmit Belediyesi’nden destek istedi. Başkan Yardımcısı Acar da, Belsa Plaza B Blok’ta bu kurslar için bir bölüm oluşturabileceklerini ifade etti. Gemi maketleri sergisi 17 Ekim Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

1955 Van doğumlu olan sanatçı Yusuf Acar, 1990 yılında bir gazetenin verdiği hazır gemi maketi kitiyle maket gemi yapımına hobi olarak başladı. Emekli olduktan sonra bu işi meslek haline getiren Acar, evinin bir köşesini atölye olarak kullanıp, profesyonel olarak gemi maketleri yapmaya başladı. Acar, bu çalışmalarını daha sonra çeşitlenerek eski evler, kağnı arabaları, rölyefler ve değişik maketlerle çoğalttı.

Editör: TE Bilişim