Safiport Derince, çocuklarla geleceğe yelken açtı

Safiport Derince’nin“Geleceğe Yelken Aç”isimli sosyal sorumluluk projesi madde bağımlısı çocukları topluma kazandırmayı hedefliyor. Proje ile ÇEMATEM’de tedavi gören 12-18 yaş aralığında madde bağımlısı çocukların sörf eğitimine destek olunuyor.

Safi Holding; enerji, armatörlük ve inşaat gibi sektörlerin yanı sıra iki yılı aşkın süredir liman sektöründe de söz sahibi. Safi Holding bünyesinde yer alan Safiport Derince Türkiye’nin en büyük uluslararası limanı olma yolunda çalışmalarına hızla devam ediyor. Mart 2015 itibariyle özelleştirme kapsamında 543 milyon dolar peşin ödeme ile 39 yıllığına işletme hakkı satın alınan ve Türkiye’nin en büyük limanı olmayı hedefleyen Safiport Derince, yaklaşık 1 milyar dolarlık dev bir yatırım ile hem Kocaeli Bölgesi hem de ülkemiz için önemli bir değer.

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi proje ile ilgili şunları söyledi: ““Geleceğe Yelken Aç” projesi ile madde bağımlısı çocuklarımızın geleceklerini aydınlatmalarına yardımcı olmak, önlerindeki uzun yolculukta onlara ışık tutmak istedik.Bu proje başarmak için rüzgara karşı direnmeyi öğütlüyor aslında. Sörf direnmenin, azimli olmanın, heyecanın, tutkunun ve başarmanın en iyi tariflendiği sporlardan birisi… Deniz iki tezat duyguyu tıpkı hayattaki gibi dengeliyor. Bir yandan coşkuyu ve heyecanı, bir yandan da dinginliği ve huzuru getiriyor. Başarıyı yakalamak için coşku, heyecan gerekir, sindirmek için de dinginlik ve huzur. Hem fırtınaları hem de durgunluğu ile tümünü barındırıyor deniz. Bizim de SafiportDerince olarak işimiz, hedeflerimiz, başarımız deniz. Denizin önemini iyi biliyoruz. Bizim için önemli olan bir kavramın yine bizler için çok değerli olan çocuklara faydası olması adına hayata geçirdik bu projeyi. Ülkemizin geleceği konusunda umudumuz ve inancımız tam. Bu inançla gelecek hedeflerimize ulaşabilmemiz için Safi Holding olarak birçok alanda önemli sorumluluklar üstlendik.  Gelecek hedeflerimiz için genç nüfusa sahip bir ülke olmamızı büyük bir avantaj olarak görüyorum. Bu yolda gençlerimize önemli görevler düşüyor elbette ancak bu sorumlulukları alabilmeleri için öncelikle bizler onlara olan görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Bu proje sayesinde çocuklar sörf eğitimi ile hem sporun kendilerine neler kattığını hem de başarmanın önemini kavrıyorlar. Zamanlarını doğru değerlendirmeleri ve hayata bakış açılarını geliştirmeleri konusunda onlara destek olmak, eğitim ve spora olan inancımızı çocuklarımıza aşılamak için sosyal sorumluluk alanındaki projelerimize devam edeceğiz.”

safiport-yelken-(3).jpg

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ÇEMATEM-Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’ nin sorumlu hekimi Uzm.Dr. Enis Sargın ise çocuklarda madde bağımlılığı ile ilgili şu açıklamaları yaptı: ‘Haz ve ödül arayışı ergenlik dönemindeki gençlerde merak, heyecan arama, azalan denetim, olumsuz duyguların varlığı ile birlikte bazen riskli durumlara yol açabiliyor. Uyuşturucu ya da uyarıcı madde denemek, kullanmak ve sürdürmek bu dönemde başlayan, gencin ruh ve beden sağlığını bozan ve aynı zamanda toplumsal soruna dönüşen bir durum.  Uyuşturucu ve uyarıcı bağımlılık yapıcı maddelerin beyinde etkilerini gösterdikleri haz merkezinin aslında birçok günlük aktivite ile (Ör: yeme, oyun, spor, başarı gibi…)  uyarıldığını ve iyi hissetmemizi sağlayan sürece katkıda bulunduğunu bilmekteyiz. Bu bilgiden yola çıkarak madde bağımlılığı tedavisi görmekte olan gençlerin hayattan keyif  alma ihtiyacına yönelik yeni temsiller oluşturmak ve tedaviye yardımcı faaliyetler olarak yapılandırılmış spor etkinliklerini kullanmayı rehabilitasyon programımızın önemli bir bileşeni olarak görmekteyiz.

Safiport Derince, “Geleceğe Yelken Aç” projesi sayesinde rehabilitasyon programımıza heyecan verici bir faaliyet kazandırmış oldu. Rüzgar sörfü; konsantrasyon ve dikkat gerektirmesi, rüzgar ve su gibi doğa koşulları ile rekabete dayalı olması, agresyon içermemesi, ruhsal olarak rahatlatıcı  koşullara sahip olması, madde çağrışımı yaratmayan ve temin edilmesi zor bir ortamda - denizin içinde- yapılıyor olması  gibi özellikleri sayesinde rehabilitasyon programımız için çok yararlı bir etkinlik. Rüzgar sörfü öğrenirken çocuklarımızın aynı zamanda çok eğlendiklerini gözlemlemek de bizim için ayrı bir keyifti. Başta Safiport Derince olmak üzere, ASPC Alaçatı Sörf Okulu’na ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

Safiport Derince Hakkında

Mart 2015 itibariyle özelleştirme kapsamında 543 milyon dolar peşin ödeme ile 39 yıllığına işletme hakkı satın alınan ve Türkiye’nin en büyük limanı olmayı hedefleyen Safiport Derince; İzmit Körfezi’nin kuzeyinde yer alıyor.  Safiport Derince, yaklaşık 500 milyon dolar inşaat yatırımı ile birlikte toplamda 1 milyar dolara yakın bir yatırım büyüklüğüne sahip. Hem Kocaeli Bölgesi’nin en büyük yatırımı olan hem de ülke ekonomisine oldukça büyük katkı sağlayan Safiport Derince proje bitiminde 2500 kişilik istihdamimkanı sağlayacak.

Limanın geniş kapsamlı olanakları sayesinde; Ro-ro, proje kargo, dökme yük, genel kargo, sıvı yük, konteyner ve demiryolu taşımacılığı gibi her türlü kargo çeşitlerine hizmet veriliyor. Çok amaçlı bir liman olan SafiportDerince’nin yatırımlar tamamlandığında dev gemileri ağırlayabilecek bir konuma ulaşacak.

Safiport Derince sahip olduğu geniş liman sahaları, karayolu ve demiryolu bağlantıları ile Türkiye’nin sanayi merkezi olan İstanbul’un, İç Anadolu ve Marmara Bölgeleri’nin ticaret hacmini arttırmakta önemli bir yere sahip. 

safiport-yelken-(2).jpg

Editör: TE Bilişim