Beykoz’da çürümeye bırakılan Paşabahçe Vapuru'nu kurtarmak için imza kampanyası başlatıldı.

Beykoz’da çürümeye bırakılan Paşabahçe vapurunu kurtarmak için imza kampanyası başlatıldı. Batırılması tartışılan gemide 8 Aralık 1972 günü doğan Deniz Yılmazişler Koğacıoğlu ise “Ne olur Paşabahçe’yi kurtarın” çağrısında bulundu.

İmza kampanyasını başlatan Adil Bali ise, yeniden restore edilecek gemide nostalji seferleri yapılabileceğini söyledi. Paşabahçe Vapuru bir dönem İstanbul’daki “Bahçe” serisi 3 vapurdan en hızlısıydı. 22 Haziran 1952’de İtalya’nın Toronto kentinde suya indirildi. Dev gemi 60 saat sonra İstanbul’a ulaştı. 73 metre uzunluğundaki 994 grosstonluk Paşabahçe, 17 Ekim 1952’de İstanbul’da seferlerine başladığında kardeşleri sayılan Dolmabahçe ve Fenerbahçe Vapurlarından daha süratli yol alıyordu.

İlk zamanlar nikah salonu olarak kullanılan vapurun, onarılıp müzeye dönüştürülmesi planlandı. Ancak ihale için 3 milyon lira telaffuz edilince bu fikirden vazgeçildi. Paşabahçe’nin akıbeti bir türlü belli olmayınca sosyal medyada “Hurdaya çıktı, parçalanacak” tartışmaları başladı.

İKİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Paşabahçe’nin batırılmaması için başlatılan imza kampanyasına ise şimdiye dek 1500'e yakın kişi destek verdi. Kampanyayı başlatan Adil Bali, “Bakımsızlıktan batırılacak haberini duyunca gidip içini dolaştım. ‘Paşabahçe vapuru batırılmasın’ diye imza kampanyası başlattım. İBB yeniden restore etsin Nostolji seferleri ile İstanbullulara hizmete soksun. Restore edilerek Rahmi Koç Müzesi'nden Fenerbehçe Vapuru'nun yanında halka açılsın. ” şeklinde önerilerde bulundu.

Editör: TE Bilişim