Nazenin’in dünya turu 

Ünlü sanayici ve iş adamı Rahmi Koç, Nazenin IV adlı teknesiyle çıktığı 657 günlük dünya turu sırasında tuttuğu günlüklerini kitap haline getirdi

17 Eylül 2004’te Kalamış’tan demir alan Nazenin IV teknesi ile dünya turuna çıkan ve 657 günde dünya seyahatini tamamlayan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un, yolculuk boyunca tuttuğu notlardan derlediği ‘Nazenin IV ile Devr-i Alem’ adlı kitabın tanıtımı Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirildi. Koç’un dünya turu sırasında değişik ülkelerden satın aldığı eski objeler, antikalar, el yapımı eşyalar da düzenlenen bir sergi ile deniz tutkunlarının ilgisine sunuldu. Kitaptan elde edilecek tüm gelir Rahmi Koç Müzesi’ne bağışlanacak.

ÇOCUKLUK HAYALİ

Dünya çapında 55 limana uğrayarak 28 bin 276 deniz mili yol kat eden Koç ve beraberindeki ekibin dünya turu macerasını anlatan kitabın tanıtımına iş ve sanat dünyasının önemli isimleri katıldı. ‘Çocukluk hayali’ olarak nitelendirdiği turunu iki yılda tamamlayan ünlü iş adamı, seyahat boyunca günlüğünü düzenli olarak tuttu. 180 ton yakıt, 630 ton su harcanan seyahat boyunca Koç, 3 bin sayfa elle yazılmış not tuttu.

‘Dünyayı gezdim, en güzel ülke Türkiye’

1963’te uçakla dünyayı gezdiğini hatırlatan Koç, ‘O zamandan bu yana hem ülkeler, hem ekonomiler, hem rejimler hem de ben değiştim... Bu değişimi denizden izlemek, çok şey öğretti. Şimdi vardığım kanaat; dünyanın en medeni kıtası Avrupa, en güzel denizleri Akdeniz, Ege ve Marmara, en güzel ülkesi de Türkiye’ dedi.

 

Editör: TE Bilişim