Mersin Deniz Ticaret Odasından Duyuru;
Sayın Basın Mensubu, Bilindiği gibi, Japonya'nın Kushimoto kenti açıklarında 1890 yılında batan Ertuğrul Firkateyni'nde şehit olan denizcilerin anısını yaşatmak üzere hayata geçirilen Ertuğrul Projesi kapsamında, 2015 yılında Kushimato’da yeniden başlayan sualtı kazıları Odamız sponsorluğunda gerçekleştirilmiş ve ve kazıdan elde edilen buluntular daha önce çıkarılan eserlerle birlikte İstanbul Deniz Müzesinde sergilenmişti.

Kushimato kıyılarında Ertuğrul batığından çıkarılan ve kazada yaşamını yitiren denizcilerimize ve gemiye ait eserler, 21 Nisan 2016 tarihinden itibaren Odamızın girişimleriyle Mersin Deniz Müzesinde sergilenecektir. Sergilenen eserlerin bir bölümü, Japon yetkililerin de izniyle Mersin Deniz Müzesinde kalacak ve Daimi Ertuğrul Sergi Salonunda ilgililerin ziyaretine açık olacaktır.

21 Nisan 2016 tarihinde Mersin Deniz Müzesinde “Ertuğrul Sergisi” ve “Daimi Ertuğrul Sergi Salonu” ile birlikte Nihat Taner’in arşivinden fotoğrafların kalıcı olarak sergileneceği “Deniz Okulları Mersin Yılları Sergi Salonu”nun da açılışı gerçekleştirilecektir.

Mersin Deniz Ticaret Odası ve Akdeniz Bölge Komutanlığı işbirliğinde düzenlenen sergi ve salon açılışlarına ilişkin bilgiler 19 Nisan 2016 Salı günü MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve Ertuğrul Projesi Başkanı Tufan Turanlı’nın katılımıyla Odamızda gerçekleştirilecek basın toplantısında basın mensuplarına aktarılacaktır.

Basın toplantısında siz değerli basın mensubunu da aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

MERSİN DENİZ TİCARET ODASI
Basın Toplantısı Tarih19 Nisan 2016 –Salı
Yer: Mersin Deniz Ticaret Odası Konferans Salonu
Saat: 11.00
Editör: TE Bilişim