MDTO Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda Sona Doğru  

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) ve Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) işbirliğinde düzenlenen “Mersin Deniz Ticaret Odası Ulusal Fotoğraf Yarışması”nın jüri değerlendirme toplantısı 1 Ekim- Cumartesi günü gerçekleştirildi.  

Denizciliğimize dikkat çekmek ve fotoğraf sanatını desteklemek amacıyla MDTO sponsorluğunda MFD işbirliği ile düzenlenen fotoğraf yarışmasına eser kabulü 25 Eylül tarihinde sona ermişti. Yarışmaya gönderilen bini aşkın fotoğraf Mersin Fotoğraf Derneği’nde düzenlenen toplantıda,  seçkin bir jüri tarafından değerlendirildi.  


Foto: Murat Ünal.Niko Guido. Wilco van Herpen. Korer Özbenli. Nasuh Mahruki. Ali Adalıoğlu.Selami Türk

MDTO Basın Danışmanı ve Gazeteci Ali Adalıoğlu, MFD Yönetim Kurulu Başkanı ve Fotoğraf Sanatçısı  Mural Ünal, MFD temsilcisi  ve Fotoğraf Sanatçısı Selami Türk,  AKUT Yönetim Kurulu Başkanı ve Fotoğraf Sanatçısı Nasuh Mahruki, Fotoğraf Sanatçısı  Niko Guido, Program  Yapımcısı ve Fotoğraf Sanatçısı  Wilco Van Herpen’ın jüri üyesi olarak görev aldığı değerlendirme toplantısı Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Temsilcisi Ufuk Ağma gözetiminde yapıldı. Yarışmada, salon başkanlığını ise MFD temsilcisi Sezin Gökgün üstlendi.  


Foto: Niko Guido.Murat Ünal

Deniz ve İnsan kategorisinde 569, Deniz ve Ticaret kategorisinde 336, Sualtı Dünyası kategorisinde 106 fotoğrafın değerlendirmeye alındığı yarışmada, ödüle layık görülen kategori birincileri 3.000 TL, ikincileri 2.000 TL ve üçüncüleri 1.000 TL para ödülü almaya hak kazanırken, MFD altın, gümüş ve bronz madalya ile 5 mansiyon ödülü de sahiplerini buldu. Yarışmanın sonuçları 10 Ekim 2016 tarihinde açıklanacak.  

Yarışmaya ilişkin görüşlerini paylaşan Fotoğraf Sanatçısı Niko Guido, dünyada üyesi olduğu tek fotoğraf derneğinin Mersin Fotoğraf Derneği olduğunu ve Mersin’de olmaktan çok keyif aldığını söyledi. Fotoğraf sanatına destek vermenin önemli olduğunu ve bunun artması gerektiğini vurgulayan Guido, “Bir deniz ticaret odasının herhangi bir sanat dalını desteklemesini ayakta alkışlıyorum” ifadelerini kullandı.  


Foto: Selami Türk. Niko Guido,Nasuh mahruki.wilco van Herpen. Mural Ünal. Ufuk Ağma. Sezin Gökgün

AKUT Başkanı ve Fotoğraf Sanatçısı Nasuh Mahruki ise yarışmayı düzenleyen her iki kuruma da teşekkür ederek, bu tür yarışmaların ve başarının ödüllendirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. “Marifet iltifata tabidir diye bir lafımız var” diyen Mahruki, “Yani başarının ödüllendirilmesi gerekir ki, başka insanlar, başka gençler de o başarıya ulaşmak için motive olup, mücadele etsinler. O yüzden bu tür yarışmalar son derece önemlidir. Kimse yaptığı işi yarışmada ödül kazanmak için yapmaz. Ama bu tür ödüllendirmeler, değerlendirmeler ve rekabet insanlara kendilerini başkaları ile kıyaslama fırsatı verir. Kendi içinde neleri daha iyi yapması gerektiği konusunda farkındalığı geliştirir. Yapıcı rekabet son derece faydalıdır. Hem bireyi, hem sistemi geliştirir” şeklinde konuştu.  


Foto: Nasuh Mahruki, Korer Özbenli

MDTO’nun  böylesi yarışmalara destek vererek çok doğru bir iş yaptığını kaydeden Mahruki, “İnsanlara bu alanda kendini geliştirebilecekleri fırsatları sunmak, bunun için kaynak aktarmak, düzgün insanları bir araya getirmek son derece önemli. O yüzden bir vatandaş olarak kendilerini tebrik ederim, teşekkür ederim. Bahsettiğim o farkındalıkların, bireyin ve sistemin gelişmesinin yolu buralardan geçiyor. O nedenle, buna çok ihtiyacımız var ” diye konuştu.


Foto: Murat Ünal.Wilko Van Herpen.Korer Özbenli   

Değerlendirme toplantısının sonunda MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli tarafından jüri üyelerine plaket takdim edilirken, MFD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ünal ise teşekkür belgesi sundu.  

Editör: TE Bilişim