"Ekonomik Çözüm" Gazetesindeki köşe yazısında Arzu Mümtaz; yukarıdaki başlık altında Marmaris Festivali'ni konu ediyor. Arzu Mümtaz'ın yazısı şöyle:

Ülkemizin Önemli turizm beldelerinden biri olan Marmaris, bugünlerde epey telaşlı... Telaşın nedeni, sadece yaklaşan turizm sezonu değil... Marmaris, Uluslararası Denizcilik Festivali'ne hazırlanma telaşında...

Doğa güzelliğiyle tam bir cennet olan Marmaris'imiz, Türkiye'nin İlk Denizcilik festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 27 nisan-1 mayıs tarihlerinde, Marmaris belediyesi, Kaymakamlık ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığı başta olmak üzere, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Deniz Ticaret Odası ile birçok özel sektör kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen festivalin tam anlamıyla bir görsel şölen şeklinde gerçekleşmesi hedefleniyor...

Denizcilik kültürünü ve sevgisini halka yaymayı amaçlayan festival İçin 15 ülkeden savaş ve okul gemisinin katılımının yanı sıra yaklaşık 30 bin turistin de etkinlikleri izlemek üzere Marmaris'e gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer de festivalin ilk gününde Marmarislilerle buluşacak ve açılış törenine katılacak. Organizasyonunun önemli bölümünü, sivil ve askeri gösteriler, sergiler, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ve tanınmış popüler müzik sanatçılarının yer alacağı konserler oluşturacak.

Festivalle birlikte 2005 turizm sezonuna hızlı bir giriş yapmayı hedefleyen Marmaris'teki İşletmeler ve esnaf da Belediye Başkanı Ali Acar'ın çağrılarıyla çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Başkan Acar'ın bizzat yönettiği belediye ekipleri gece gündüz çalışırken, festival kapsamında gerçekleştirilecek onlarca etkinliğin önemli bir ayağını oluşturan olimpik yüzme havuzunun inşaatı da tamamlanmak üzere.

Festival ile hizmete girecek olan havuz Marmarislilerin önümüzdeki yıllarda büyük yarışlara da ev sahipliği yapması için planlandı. Festival nedeniyle mayıs ayında başlayan inşaat yasası da öne alındı. Milanobet Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Marmaris ve ülkemiz Denizcilik Festivali ile bir ilke imza atacak.

Tanıtım için çok önemli bir proje. Bir turizm bölgesiyiz. 10 aydır proje bazında çalışmalar sürüyor. Bölgemiz adına çok büyük katkısı olacak. Yüzme müsabakalarının ve su balesi gösterilerinin yapılacağı kapalı yüzme havuzunu 4 ay gibi kısa bir sürede bitme aşamasına getirdik. Eski pazaryerini revizyona alarak burada bir sergi alanı oluşturduk. Marmaris'in her yanında hazırlıklar devam ediyor. İnşaat yasağını da bu çerçevede 1 Nisan tarihine aldık'" diyor. Başkan Acar, bir yandan  Marmaris'in festivale fiziksel hazırlığına yön verirken, diğer taraftan da önemli turizm fuarlarına katılarak tur operatörlerine bu önemli projeyle ilgili ayrıntılı bilgi veriyor, tanıtım çalışmalarında bulunuyor. Londra, Utrecht, istanbul Boat Show, Emitt, Nürnberg, Berlin ve Moskova fuarlarını yoğun temaslarla geçiren Marmaris Belediye Başkanı gelişmelerden son derece memnun.

"Böylesine büyük bir organizasyonu hazırlamak kadar, anlatabilmek de önemlidir.Kısa sürede iyi bir ekip çalışması yaparak hem hazırlıkları son aşamasına getirdiğimizi, hem de yoğun bir tanıtım kampanyasına girerek en azından ilgili çevrelere tanıtım yapabildiğimi düşünüyorum" diyerek gelinen noktayı özetliyor.

Bu arada festival kapsamında gerçekleşecek etkinlikler için de planlama ve koordinasyon çalışmaları hızlı bir şekilde yürütülüyor. Yüzme, halat çekme, filika yarışı, balık avlama, yağlı direk, gemi maketi hazırlama, deniz ürünleri pişirme gibi yarışmaların yanı sıra uluslararası üne sahip, okul gemillerinin ziyaretleri, çeşitli müzelerden getirilecek olan eserlerin sergilenmesi, savaş gemilerinin ve deniz komandolarının gösterileri, sokak dans grupları ve çeşitli konserler festivalin en renkli bölümleri olarak festival programında yer alıyor.

Böylesine büyük kapsamlı bir festivali, başta deniz tutkunları olmak üzere tüm Marmaris severlere duyurmak istedim. Sizi bilmem ama kısmetse ben orada olacağım. Sevgiyle kalın...

Arzu MÜMTAZ

Editör: TE Bilişim