Köy çocukları denizdeki yaşamı öğreniyor

D-MARİN Kids ve TURMEPA işbirliği ile hayata geçirilen Marina Eğitimleri Projesiyle Didim’in Balat ve Akköy ilkokullarındaki çocuklar denizdeki yaşamı ve denizlerin geleceğini kurtarmayı öğrenecek.

Muğla’nın Dalaman, Bodrum ve Didim ilçelerinde köy ilkokullarındaki çocuklar için başlatılan Marina Eğitimleri Projesi kapsamında öğrencilere deniz ve marina hayatına dair bilgiler verilecek. D-Marin Kids ve TURMEPA firmalarının işbirliğinde hayata geçirilen proje ile 14-16 Kasım tarihlerinde Balat ve Akköy ilkokullarında eğitim alacak çocuklar, üçüncü gün D-Marin Didim’e getirilecek.

Marina eğitimleri ile gerçekleştirilecek okul eğitimleri, mentorlar eşliğinde marina gezileri, proje çalışmaları, yarışma ve ödüllerle dolu bir içerikten oluşuyor. Projenin amacının, eğitimlerin sonunda çocukların sadece doğaya değil, tüm canlılara bakış açısına ışık tutmak ve bir bilim insanı gibi düşünerek yeni fikirler ve projeler üretmesini sağlamak olduğu belirtildi. D-Marin bünyesinde yer alan Turgutreis, Didim ve Göcek marinalarının bulunduğu illerde pilot bölge olarak seçilen okullarda yürütülen proje, ilk yılında 300 çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Dalaman’da bulunan Şerefler İlkokulu’nda 1 Kasım 2016 tarihinde başlayan proje, toplamda 6 köy okulunu dolaşarak Didim Akköy İlkokulu’nda son bulacak. Marina Eğitimleri projesi kapsamında çocuklar ayrıca bir projenin nasıl yapılacağı ve hayata nasıl geçirileceği konusunda eğitiliyor. Proje yapmayı öğrenen çocuklar kendi projelerini yaratarak, ödül kazanacak. Bu yarışma ile çocuklar bir bilim insanı gibi düşünerek, yeni fikirler, projeler üretecek.

Çocuklar, programla birlikte yaratıcı ve akılcı düşünme, sorgulama, çözüm odaklı olma, keşfetme ve paylaşma becerilerini geliştirmeyi öğrenecek. Hazırlayacakları proje ile denizlerin temiz kalması için fikirlerini sunacak olan çocuklar, öncelikle denizlerde yaşanan sorunları araştırarak bu sorunların başta deniz yaşamına, daha sonra da deniz dışında yaşayan canlılara ve insan yaşamına nasıl zarar verdiğini sorgulayacak.

Çocuklara denizi anlatmanın yanı sıra denizle buluşturmayı da amaçlayan Marina Eğitimleri Projesi kapsamında, çocuklar D-Marin’lere de ziyaretlerde bulunacak. D-Marin çalışanlarının mentorluk yapacağı gezide, çocuklar deniz ve marina hayatına dair bilgiler edinecek.
Editör: TE Bilişim