Dönüşün şerefine     
 
Kayıtsız III adlı 7.95’lik yelkenlisiyle 1 Temmuz 2006’da İzmir’den yola çıkan ve yaklaşık 30 bin deniz mili (1 deniz mili=1852 metre) yaptıktan sonra 1 Temmuz 2009 Kabotaj Bayramı sırasında tekrar İzmir’e ulaşmayı amaçlayan Özkan Gülkaynak, Marmaris’e geldi.

Geçtiğimiz günlerde Antalya Setur Marina’dan Türkiye’ye giren ve denizci dostları tarafından şampanyalarla karşılanan Gülkaynak, iki yıl 11 ay süren gezide çok önemli anılar ve çok değişik ülkelerden de arkadaşlar edindiğini belirtti.

Oyalara greyder girmesin

Gülkaynak, "Günde sürekli yarım saat uyuduğumu hatırlamıyorum. Süper bir rüyadan uyanmış gibiyim. Döndüğümde Türkiye’de yiyecek ve marina fiyatlarının iki katına çıkmış olduğunu görmek çok korkunç. Yabancıların hayal dünyası olarak düşündüğü Türkiye’de en çok döneri özledim" dedi. Çıktığı dünya turunda temel amacının kıyı tahribatına dikkat çekmek olduğunu kaydeden Gülkaynak, şöyle konuştu: "Türkiye’de son 20 yılda hızlanan kıyı tahribatına dikkat çekmek için bir eylem ortaya koydum. Artık kıyılar doldurulmasın. Binlerce yıldır oya gibi şekil alan o kıyılar bir iki günde greyderlerle dolduruluyor. Ayrıca Türkiye kıyılarının dünyanın en iyileri olduğunu da ortaya koymak istedim." 

Editör: TE Bilişim