Kaş festivale hazırlanıyor

Kaş ile Yunanistan’ın Meis Adası halklarının işbirliğiyle bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek “Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali”, 1-4 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek törenle başlayacak festivalin ilk gününde, Yunanlı sanatçılar ile Meis halkoyunları ekibi dans gösterileri gerçekleştirecek. Türk-Yunan dostluğunun ön plana çıkarılacağı festivalin 2. gününde Kaş’ın Kasaba Köyü İlköğretim Okulu halkoyunları ekibi Meis Adası’nda gösteri sunacak.

Kaş Yat Limanı’nda bale gösterisi yapılacak ve konserler verilecek. Festival, 3 Eylül Cumartesi günü, Yunan Meis Adası limanında, uluslararası Jokerbet yüzme yarışı ve kano yarışıyla devam edecek. Kaş’ta, ayrıca Yazar Tuna Kiremitçi, Ahmet Ümit okuyucularıyla buluşacak. Mustafa Yıldızdoğan da konser verecek. Festivalin son gününde ise Meis Limanı’nda “Farfarra Konseri” gerçekleştirilecek. Eş zamanlı olarak Kaş Uzun Çarşı’da da Grup Çipura’nın müzik dinletisi izlenebilecek. Kaş Yat Limanı’nda “Likyadan Günümüze” adlı defile sunulacak ve şarkıcı Muazzez Ersoy konser verecek.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, festivalin insana, sanata, Kaş’a ve Likya’ya gönül vermenin sorumluluğuyla yapıldığına dikkati çekti. Festivale herkesi davet eden Kocaer, “Festivali komşumuz Yunan Meis Adası halkıyla ortaklaşa düzenliyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Kaş’ta ve Yunan Meis Adası’nda düzenleyeceğimiz festival, dünyaya dostluk ve sevgi mesajları verecek” diye konuştu.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim