Kadriye'ye Dev Akvaryum

Antalya'daki turizm çeşitlenmesine önemli bir katkı sağlaması beklenen yeni bir yatırım Kadriye'de hayata geçiriliyor.

Serik'e bağlı Kadriye beldesine, Avusturyalı girişimciler tarafından dev bir akvaryum yapılacak. 25 bin metrekare kapalı alana sahip olacak dev akvaryumda 250 türden 3 bin balık yer alacak. Ayrıca en vahşi türde 30 köpekbalığı da bu akvaryumda yaşayacak.
 
Avusturyalı yatırımcılar dünyanın en büyük akvaryumlarından birini Antalya'da inşa ediyor. Kadriye Belediyesi'nin tahsis edeceği 70 dönümlük alana Ozeanarium firması tarafından yapılacak akvaryum; 6 metre yükseklikte ve 22 metre genişlikte olacak. 25 bin metrekare kapalı alana sahip olacak dev akvaryumda 250 ayrı türde, 3 bin balık beslenecek. Akvaryumda en vahşi türlerden 30 adet köpek balığı da yaşayacak.

Akvaryumu, 22 milyon Euro'luk bir yatırım yaparak kuracak olan Avusturyalı firmanın yetkilisi ve köpekbalığı araştırmacısı Dr Josef Drabek, projeyi tanıttı. Drabek, en vahşi türde olan 30 köpekbalığının yer alacağı bu dev akvaryumun, Kadriye’ye hayalleri zorlayan bir turist akımı başlatacağını söyledi. Drabek; “Ayrıca; Kadriye’ye kurulacak akvaryum, dünyadaki diğer emsallerinden daha nitelikli olacak. Diğerleri temasız ve sadece turistik. Oysa burası hem turistik, hem köpekbalığı temalı, hem de bilimsel araştırmalara açık.. Onlarda bu diğer özellikler yok” dedi.

Kadriye Belediye Başkanı Hüseyin Kantoz da, beldelerinde kurulacak akvaryumun dünyanın en büyük köpekbalığı müzesi, gözetleme ve araştırma istasyonu olma özelliğini sahip olacağını vurduladı. Kantoz, akvaryumun Kadriye’deki Antalya Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi’ne bilim ve araştırma imkanı sunacak olmasından dolayı gururlandığını belirtti.

30 metrelik tünelle içinde gezilebilecek olan akvaryumun yapımına bu yılın Eylül ayında başlanacak ve 2 yıl sonra gezilbebilir hale gelecek. Dev akvaryuma giriş ücreti 16 Euro olarak düşünülüyor. Akvaryumun diğer ilginç özellikle ise şöyle sıralanıyor: İçinde 4 milyon litre su olacak. Bu su denizin 1 kilometre açığından 40 metre derinden çekilecek. İçindeki köpekbalıklarının boyu 2-4 meter arasında olacak. Tüm köpekbalıkları dalgaçlar tarafından elle beslenecek. Öğrenciler burada gece gündüz gözlem yapabilecek. Çocuklar için okşama akvaryumları, vatoz balığı besleme havuzları olacak. Ziyaretçiler 6 kişilik denizaltılar ile köpek balıkları arasında seyahat edebilecek. İçerdeki restoranlarda balık manzaralı yemek yenecek. .



 

 

Editör: TE Bilişim