İtalya’nın gözde turistik sahillerinden Adriyatik denizi kenarındaki Riccione Müslüman Arap turist kadınların bikiniyle denize girebileceği sahiller düzenleme kararı aldı.

Suudi Arabistan ve Arap Emirliklerinden kral, prens ve şeyh ailelerinin akınına uğradığı Riccione’nin Belediye Başkanı Daniele İmola yeni pazarlara açılmak zorunda olduklarını ve Arap ülkelerinden gelecek Müslüman turist kadınlara bikinili tatil yapabileceği, erkek gözünün girmeyeceği sahiller ayıracaklarını söyledi. Riccione Belediye Başkanı sözcüsü Andrea Cicchetti de şehirlerine tatile gelen Müslüman kadınların ancak akşam güneş battıktan sonra haşemayla denize girebildiğini, onların gündüz haşemasız rahatça suya girmelerini sağlamak için ayrı sahil düzenleme kararı aldıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Daniele İmola sadece kadınlara ayrılacak bu sahillerin gelecek sezondan itibaren hizmete açılacağını açıklarken, Riccione’nin en lüks oteli Grand Hotel eylülden itibaren böyle bir sahili hizmete sokacaklarını duyurdu. Grand Hotel’in sahibi Attilio Cenni Müslüman kadınlara bin metrekarelik bir sahil açacaklarını, gelecek sezon ise Müslüman kadınlara ayrılan sahil sayısını artıracaklarını söyledi.

Cenni, Müslüman kadınların haşemasız ve bikiniyle güneş banyosu yapacağı sahilleri kadın korumaların denizden ve karadan erkek gözüne karşı sıkı koruyacağını açıkladı. Riccione’de Müslüman kadınlara ayrı sahil ayrılması planı ülkede tartışma yarattı. Belediye meclisi üyeleri ayrı sahil düzenlemenmesi kararına destek verdi. Belediye Meclis üyesi Loretta Villa, çıplaklar için nasıl sahiller ayrılıyorsa, Müslüman kadınlara da ayrı sahil düzenlemenin doğal olduğunu savundu. Belediye ve otellerin bu kararına ise sağcı, muhafazakar partilerden tepki geldi.

Lega Nord Partisinden Gianluca Pini bunun erkekleri dışlamak anlamına geleceğini belirtti ve olayı "Ters ırkçılık" olarak niteledi. Hıristiyan Demokrat Partinin (UDC) eski bakanlarından Carlo Giovanardi bu uygulamanın İtalyan anayasasına aykırı olduğunu, anayasanın cinsiyet ayrımını yasakladığını söyledi. Eski bakan İtalya’da sahillerin kamuoyuna açık olduğunu, bu nedenle yasaların böyle bir uygulamaya yer vermediğini belirtti. Riccione’ye bin ile bin 500 arasında Arap turist geldiği, ancak Arap turistlerin Avrupalı turistlerin iki katı daha fazla para harcadığı kaydedildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim