İstanbullular Tiyatroyu Deniz Üstünde İzleyecek
 
 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul İçin Yüzen Bir Gemi Tiyatrosu Projesi Hazırladıklarını Belirtti. Günay, "Böylece Devlet Tiyatroları, Tiyatro Olmayan Her İlçeye Demir Atarak Hizmet Verebilecek" Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay İstanbul için yüzen bir gemi tiyatrosu projesi hazırladıklarını belirtti.

Ertuğrul Günay, ANKA'ya yaptığı açıklamada, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda 11 ilçede Devlet Tiyatroları'nın tek bir sahnesi bile bulunmadığına dikkat çekti. Bakan Günay, bu nedenle Beykoz'da iki sahne birden açmaya hazırlandıklarını söyledi. 

İstanbul için yüzen bir gemi tiyatrosu projesi hazırladıklarını anlatan Günay, "Böylece Devlet Tiyatroları, tiyatro olmayan her ilçeye demir atarak hizmet verebilecek. Günay, ayrıca Devlet Tiyatroları'nın bu sene fazla turne yaparak daha fazla seyirciye ulaşacaklarını bildirdi.

Ankaralılara da müjde veren Günay, Ankara'da Adliye ile Senfoni Orkestrası arasında bir alana, yeni bir kültür mekanı oluşturacaklarını belirterek, bu mekanın 10 bin metrekareden büyük olduğunu açıkladı. Günay, "Bu mekanda sergi, dinleti, konser salonları ve atölyeler bulunacak" diye konuştu. (ANKA) 

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim