“İstanbul Limanı’na Dair” bir konuşma

İstanbul Modern’in Türkiye modern ve çağdaş sanatında liman konusunu ele alan yeni sergisinin ilk etkinliğine Prof. Dr. Murat Güvenç konuk olacak. Güvenç, İstanbul Limanı’nın tarihine dair bir konuşma yapacak.

Kadir Has Üniversitesi İstanbul Çalışmaları Merkezi’nin direktörlüğünü yürüten Murat Güvenç’in LİMAN sergi etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek konuşması, 19. yüzyıl sonundan günümüze İstanbul Limanı’nın dönüşümünü ve kent üzerindeki etkilerini değerlendiriyor.

Sergi kataloğu için “Modernleşme Sürecinde İstanbul Limanı’nda Değişim ve Kararlılık” adlı yeni bir makale kaleme alan Güvenç, sergi kapsamında Yenikapı Limanı’ndan günümüze İstanbul limanlarının tarihini özetleyen Zaman Çizelgesi’ne de danışmanlık yaptı.

Konuşma: Prof. Dr. Murat Güvenç, “İstanbul Limanı’na Dair”

Yer: İstanbul Modern Sinema

Tarih: 23 Şubat 2017, Perşembe 18.30

LİMAN Sergisi hakkında:

Farklı dönem ve disiplinlerden 34 sanatçı ve kolektifin resim, heykel, model, gravür, çizim, fotoğraf, video ve yerleştirmelerinden bir seçki sunan serginin küratörlüğünü Çelenk Bafra ve Levent Çalıkoğlu üstleniyor. “Liman” kavramının sembolik ve metaforik açılımlarına yer veren sergi, coğrafi bir konum olmanın ötesinde, toplumsal ve ekonomik bir etkileşim alanı olarak liman bölgelerini görsel sanatlardaki yansımalarıyla araştırıyor. İstanbul kentinin deniz ve limanlarla ilişkisini vurgulayan “LİMAN”, 19. yüzyıldan günümüze Türkiye sanatında deniz kenarında ve liman çevrelerinde gelişen kültürel ve toplumsal hayatı sanatçıların gözünden anlatıyor.

Editör: TE Bilişim