Hiç balık Adana yediniz mi?

Sarayburnu'nda üç katlı ahşap bir binada hizmet veren Sur Balık, farklı lezzetleriyle balık tutkunlarını ağırlıyor. 30 yıldır balık pişiren Şemistan Usta'nın balık Adana'sı Sur Balık'ın en iddialı olduğu lezzet.

Balık yemek için Boğaz'ın yolunu tutan İstanbullular, artık Sarayburnu'nda da aradıkları lezzetleri bulabilecek. Geçtiğimiz günlerde Sarayburnu Kalyon Oteli'nin yanında hizmete giren Sur Balık ve Deniz Mahsulleri restoranı, gerek mutfağı gerekse hizmet kalitesiyle rakipleriyle yarışıyor. İki genç girişimci Murat Kargılı ve Hamdi Çelik tarafından, Topkapı Sarayı surlarının altında üç katlı ahşap binada hizmet veren Sur Balık'ta, farklı deniz lezzetlerini bir arada bulmak mümkün. Sur Balık'ın buram buram tarih kokan iç mekânı ve dış bahçesi aslına uygun olarak dekore edilmiş. Mutfağın ise, müşterilerin gönül rahatlığı ile bu farklı lezzetleri denemesi için görülebilir olmasına özen gösterilmiş. Ortaklardan Murat Kargılı, mutfakta hijyene dikkat çekerek "Mutfak bizim kartvizitimiz. Önce sağlık ve hijyen, sonra lezzet" diyor. Kargılı fiyat politikalarından şöyle söz ediyor: "Ortağım Hamdi Çelik ve ben İstanbullular için lezzetli, kaliteli ve hesaplı hizmet sunuyoruz. Balık Tümbet deyince akla, hemen çok pahalı olduğu geliyor. Fiyat politikamızla müşterilerimizi şaşırtacağımızı, üzerine basa basa söylüyoruz. İlla kaliteli balık ve deniz ürünleri yemek için servet ödemek gerekmediğini, herkese göstereceğiz."

DENENMEMİŞ TATLAR
Konusunda uzman 44 kişilik personeliyle, İstanbullular'ı ayaklarının alıştığı Sarıyer ve Ortaköy sahilinin dışında Sarayburnu bölgesine çekmeye çalışan Sur Balık'ın en iddialı olduğu yemeği 'balık Adana'. Balık Adana'nın yaratıcısı Mutfak Şefi Şemistan Şit, 30 yıldır deniz ürünleri hazırlıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde bu işin eğitimini alan Şit, tüm Avrupa ve Uzakdoğu mutfaklarına da hakim. Türk insanının vazgeçilmez tercihi kebap ile balık lezzetini birleştirmeyi başaran Şemistan Usta'nın yarattığı lezetler, balık Adana'yla sınırlı değil. Sur Balık'taki lezzetlerin çoğu onun usta ellerinden çıkma; balık pirzola, deniz mahsulleri kokoreç, deniz krep, zencefilli karides, balık pastırması, safran soslu levrek...

Sur Balık tel: (0212) 517 53 02

(Kaynak: Korkut KALAYCI / GÜNAYDIN)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim