Haydarpaşa Sahilinde Akdeniz Rüzgârı

Tuluyhan Uğurlu yeni albümü AKDENİZ’İ Haydarpaşa Garı’nın mermer merdivenlerinde tekrar seslendiriyor.

Ayrıntılı bilgi ve bilet alımlarındaki indirimleri görüşmek için [email protected] adresine mail atabilir, 0532 610 48 95 numarayı arayabilirsiniz.

Geçen yıl Haydarpaşa Garı merdivenlerinde verdiği konserde izleyenleri büyüleyen Tuluyhan Uğurlu aynı mekânda yeni albümü “Akdeniz”i bir kez daha seslendiriyor.

Yanında Türk ve Batı Müziği enstrümanlarından oluşan kendi müzik topluluğu ile Tuluyhan sizleri Akdeniz büyüsünü birlikte yaşamaya çağırıyor.

Ramazan ayı içinde verilecek “Akdeniz” konserinde bir de sürpriz var. İnançların Akdeniz’den dünyayı aydınlatışının anlatıldığı bölümde Tuluyhan Uğurlu sahneyi semazenlerle paylaşacak.

Tuluyhan Uğurlu geçtiğimiz yaz Haydarpaşa Garı Merdivenleri’nde verdiği unutulmaz konserini bu kez İstanbul’un bir sonbahar akşamında tekrarlıyor. Haydarpaşa’nın büyülü ortamında anlatacağı öykü ise eski dünyanın merkezi, dünden bugüne Akdeniz’in hikâyesi… Temmuz başında çıkan son albümü “Akdeniz”in Haydarpaşa konserinde müzik 500’e yakın Akdeniz görüntüsünden oluşan görsel bir sunumla eş zamanlı olarak seslendirilecek.

Tuluyhan Uğurlu’nun konseri için Haydarpaşa sahilini seçmesinin bir anlamı da var. Bilim adamlarına göre Marmara, Akdeniz’in sularıyla oluşan bir deniz.

Osmanlı döneminde Ege adı yoktur. Bu denizin adı da Akdeniz’dir. Marmara’ya ise “Küçük Akdeniz” denilir. Bu nedenle Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı’nı noktalarken ordulara Ege sahillerini işaret ederek: “İlk hedefiniz Akdeniz” komutunu verir.

Piyanonun büyüsü, kavalın hüzünlü melodileri, bağlamanın Anadolu tınıları, viyolanın kararlı ve mağrur duygusallığı ve Akdeniz’in mavilik içinden sonsuzluğa ulaşan muhteşem ritmi…

AKDENİZ sizi çağırıyor…

Editör: TE Bilişim