Web sitesinde Denizcilik sektörüne büyük katkı sağlayan kitaplarına yer veren Kapt. Refik Akdoğan'ın, Meslek Kitapları, araştırma seyahat ve anı kitapları, roman öykü ve şiir kitapları katagorilerinden oluşan toplamda 27 adet kitabı bulunuyor.

Denizcilik açısından deneyimle geçen hayatını eski fotoğraflarla daha da saygı duyulası hale getirmiş.

Kapt. Refik Akdoğan, sitesinde bilgi içerikli mesajlar iletiyor. Akdoğan'ın sitede 'Önsöz' başlıklı yazısından alınmış bir bölüm : 'Dört tarafımız denizlerle çevrili olduğundan (Marmara Deniz'i gibi dünya da bir eşi daha olmayan bir iç denize sahip olduğumuzdan ben öyle diyorum), okul çağında bulunan 20 milyon ya da her yıl üniversiteye giremeyen milyonlarca Türk gencinin yaradılışına en iyi iş, kazancı çok iyi olan denizci olmak olduğundan onlara uluslararası düzeyde ingilizce artı meslek ingilizcesi ile birlikte denizcilik eğitimi vererek, onları dünya denizlerine ulaştırmalıyız. '

Kapt. Refik Akdoğan

Mühendis uzakyol kaptanı olup 1926 yılında Ordu'da doğdu. İlkokulu Ordu'da orta ve liseyi Trabzon'da  bitirdikten sonra 1948 yılında Yüksek Denizcilik Okulu'ndan mezun oldu. 25 yıl denizde ve karada çalıştıktan sonra 1974 yılında Gemi Kurtarma İşletmesinde baş uzaman iken kendi isteği ile emekli oldu.

Emekli olduktan sonra yine denizcilik sektöründe danışman olarak çalıştığı günlerde ayrıca İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Kapt. Refik Akdoğan, evli ve iki kız babası. 

Aşağıdaki linkten Kapt. Refik Akdoğan'ın web sitesine ulaşabilirsiz.

http://www.refikakdogan.com/hakkimda.html

Editör: TE Bilişim