Donanma Kenti’ni Eserleriyle Anlatıyor

 25 yıldır Deniz Astsubayı olarak görevi yapan ve 2010’da emekli olan Yusuf Akmeşe, 16 yıldır yaptığı Donanma Model eserlerini Gölcük’e taşıdı.

Yaptığı eserlerle Donanma kenti Gölcük’ü tanıtan Yusuf Akmeşe, açtığı sergilerle eserlerini Gölcüklülere sunmuştu. Akmeşe, “Ben hep eserlerimde Gölcük’ün Donanma Kenti olduğunu ön planda tutuyorum” dedi. İlçede geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başlayan Donanma Model, aksesuar ve tasarım üzerine oldukça başarılı çalışmalara imza atıyor. Gölcük’ün Donanma kenti olmasına istinaden yaptığı eserlerle ilçemizi donanma yönünden herkese tanıtan Yusuf Akmeşe, meraklı olan her Gölcüklüyü Donanma Model’e beklediğini söyledi.

Donanma Kenti’ni eserleriyle anlatıyor

GÖLCÜK’Ü TANITACAĞIZ

Merkez Mahallesi Fatih Caddesi No 9-C adresinde bulunan Donanma Model sahibi Akmeşe, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Deniz Astsubayı emeklisiyim ve 25 yıllık görevimden sonra 2010’da emekli oldum. Emekliliğimden sonra ilçemizin Donanma özelliğini bildiğim için burada olmak ve eserlerimi sergilemek, benim için gurur kaynağı oldu. Donanmamızı daha iyi tanıtmak, halkı daha çok bilinçlendirmek adına yaptığım bu eserleri yeni hizmete açmış olduğum dükkânımızda Gölcük halkına da sunuyorum”

ATÖLYE DERSLERİ VERİYOR

Gemicilik üzerine birçok ürünün bulunduğu; gemi modelleri, üç boyutlu tablolar, gemi bibloları, sehpa-abajur ve özel tasarımlar yapan Yusuf Akmeşe, KOMEK’te de gemi model öğretmenliği yapıyor. Cumartesi ve Pazar günleri hariç bütün günler saat 09.00-14.00 saatleri arası eğitimlere devam ediliyor. Akmeşe, KOMEK’te 3. dönem kurslarına devam ettiklerini belirtti.

KERVANSARAY’DA SERGİLENMİŞTİ

Donanma Model çatısı altında ürünlerini Gölcük Halkına sunan Yusuf Akmeşe, hem atölyede eserlerini yaratıyor, hem de Kervansaray’da açtığı sergilerle eserlerini Gölcüklülere sunuyor. Akmeşe, geçtiğimiz yıl Kervansaray’da gemi maketi sergisini açarak tüm Gölcüklülerin büyük beğenisini kazanmıştı.

Donanma Kenti’ni eserleriyle anlatıyor

SALTANAT KAYIĞI, TÜRKİYE’DE BİR İLK

Gölcük Donanma Kenti ve denizciliğini eserlerine yansıtan ve tanınmasında çok büyük rol oynayan Yusuf Akmeşe, mesleğinin Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getirdi. Eserlerinden biri olan Saltanat Kayığı, kahve sunum tepsisi haline getirilmiş ve Türkiye’de daha önce yapılmamış olan bir ürün. Büyük incelik ve el becerisi isteyen bu sanat, meraklı ve istekli olan herkese kapısını açıyor. Yusuf Akmeşe’nin de Gölcük halkını davet ettiği bu sanatı daha iyi yerlere getirmek de amaçlardan biri.

Editör: TE Bilişim