Bu yıl 14-21 ekim 2018 tarihlerinde İstanbul/Dedeman otelinde “ Uluslarası Eski Ev - Yeni Sanat Plastik Sanatlar Sempozyumu"nun 7. düzenleniyor.

Başarılı geçmişi ile gelenekselleşen bir sanat etkinliğine dönüşen sempozyuma bu yıl, deniz temalı yağlı boya resimleriyle tanınan ressam Ayşen Can çalışmaları ile katkıda bulundu.. 

Sempozyum, Antonio MURGIA, Ayşen CAN,Beyza BOYNUDELİK, Daniela NOVELLO, Emre YILDIRIM, Kevin JAKSON, Kersten THILER KUCHLE,Lisa KRABICHLER,Mehmet GAZİOĞLU,Meltem ORPAK TUNCER, Michael KUCHLE,Niki HARE, Oliver FEISTMANTL, Patrizia NOVELLO, Pepi SPISS, Sema SERTKAYA,Selahattin YILDIRIM,Tarık GÖK,Tuncay TOPCU  dan oluşan 11 i yabancı toplam 22 sanatçının katılımı ile gerçekleşiyor.

“Doğa Umursamaz Bizi, Sanat Umursamaz Sizi”               

Kaybolan mimari değerleri korumak ve yeniden kullanımında değerlendirmek, sanattan bir şekilde uzak kalan kırsal veya kentsel kitlede evrensel boyutta farkındalık yaratmak, güncel sanatı güncel hayatın içinde yaratmak ve paylaşmak, sanatın ülke içinde homojen dağılımına katkıda bulunmak gibi kültürü doğrudan ilgilendiren hedeflerin sentezinden oluşan sempozyum, “Doğa Umursamaz Bizi, Sanat Umursamaz Sizi”sloganı ile bu sene İzmir/Urla  kırsaldan İstanbul gibi bir metropole geçiş yaptı.Etkinlik, büyük şehirlerin çıkmazı, unuttuğu doğa ve doğal kavramına dikkat çekmek istiyor, doğa ve sanat kavramlarını kesişme noktaları üzerinden yeniden sorguluyor.

Bu akşam (20 Ekim 2018) bir kokteyle açılacak olan ve sempozyum boyunca yapılan çalışmalar dan oluşan sergi İstanbul Dedemen Otel'de (Gayrettepe) 3 ay boyunca gezilebilir.

www.denizhaber.com/ sizler için çalışmaları fotoğrafladı.

       

Editör: TE Bilişim