Deniz yaşamını yok eden 'aslan balığı' Türkiye sularında

Atlas Okyanusu’nun batısında deniz yaşamını büyük ölçüde yok eden aslan balığı Akdeniz’de Türkiye ile Kıbrıs açılarında da görüldü.

Uluslararası Doğa Koruma Birliği (UICN) iğneleri nedeniyle diğer yırtıcı balıkları kendinden uzak tuttuğu gibi küçük balık kolonilerini yok eden aç gözlü balığın Türkiye ve Kıbrıs Adası açıklarında görüldüğü uyarısında bulundu. UICN Sözcüsü Maria del Mar Otero “Veriler balığın yayılmayı sürdürdüğünü gösteriyor. Bu çok endişe verici bir durum. Doğu Akdeniz’de zaten azalan balık stoku tamamen tükenebilir” dedi.

ASLAN BALIĞI Aslan balığı (Pterois), Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus'un batı kısımlarında mercan kayalıklarda yaşayan zehirli deniz balıklarından oluşan bir cinstir. İnsanlar için tehlike teşkil ederler. Kıyıya yakın yerler ile 50 metre derinlik arasındaki kısımlarda yaşarlar. Yetişkinleri 40 cm uzunluğa değin erişebilirler. Gözlerinin üzerinde ve ağızlarının altında pervane benzeri pektoral yüzgeçlere iyedirler. Üst kısımlarında bulunan iğnelerin insan ile teması sonucunda birkaç gün süren yanma, terleme ve solunum zorluğu görülebilir, hatta ölüme bile neden olabilir.
Editör: TE Bilişim