“DENİZ VE BEN” UYGULAMALI DENEYLER ATÖLYESİ BAŞLIYOR

TURMEPA ve D-Marin, tüm deniz tutkunlarını ve çocukları birlikte deneyler yaparak denizleri kurtarmaya çağırıyor. 21-22-23 Ağustos tarihlerinde D-Marin Didim, Turgutreis ve Göcek’te gerçekleşecek eğitimlere katılan çocuklar, öğrendikleri birbirinden ilginç deneyler sayesinde hem eğlenecek hem de çevre konusunda bilinçlenecek

. D-Marin Kids ile “çocuk dostu marina” temasını ülkemizle tanıştıran ve uygulayan ilk marina zinciri D-Marin, bu program ile çocukların küçük yaşlardan itibaren bilinçli denizciler, çevre dostu bireyler ve profesyonel yatçılar olarak yetişmelerini hedefliyor.

Bu kapsamda, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve D-Marin işbirliği ile çocuklara D-Marin Didim, Turgutreis ve Göcek marinalarında TURMEPA tarafından 21-22-23 Ağustos tarihlerinde eğitim verilecek. Proje dahilinde, atölyeye katılan çocuklar uygulamalı deneyler eşliğinde denizi ve deniz canlılarını keşfedecek.

Projenin amacı, çocukların bütün canlı varlıkların doğada yeri ve görevi olduğunu uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlamak, çevreye karşı saygılı olmanın gerekliliğini, insan ve deniz arasındaki ilişkiyi açıklayarak, doğal kaynaklarımızı korumanın önemine dikkat çekmek. Tüm ekibin birbirini tanıması için oluşturulan Kaynaşma Oyunu ile başlayacak etkinlikler, Uygulamalı Çevre Deneyleri ile devam edecek. Atölye çalışmalarında çeşitli malzemeler kullanılarak, Sualtı Dürbünü, Denizlerdeki Minik Canlılar Deneyi, Mikro Fosil Arama Deneyi yapılacak. Yapılan deneylerden yola çıkılarak öğrencilere oksijenin kaynağı planktonlar ve nasıl oksijen sağladıkları anlatılacak.

Ardından Besin Zinciri Deneyi, Besin Zinciri Oyunu ve Görme Testi gerçekleşecek. Program, çocukların öğrendiklerini ifade edecekleri “Benim Balığım Ne Diyor” platformu ile sona erecek.

Deniz ve Ben Eğitim Atölyesi Programı

 

I.Bölüm

Giriş-Tanışma-Kaynaşma

10 DK.

II.Bölüm

Uygulamalı Çevre Deneyleri-Deniz Canlıları ile Tanışma

10 DK.

III.Bölüm

Plankton, Ben ve Deniz Canlıları

2,5 DK.

IV.Bölüm

Uygulamalı Çevre Deneyleri-Besin Zinciri ile Tanışma

10 DK.

V. Bölüm

Besin Zinciri Oyunu

7,5 Dk

VI.Bölüm

Görme Testi

5 DK.

VII.Bölüm

Benim Balığım Ne Diyor?

10 DK.

VIII. Bölüm

Vedalaşma

10 DK.

 
Editör: TE Bilişim