İSTANBUL (AA) - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca düzenlenen 13. Geleneksel Resim Yarışması'nı kazananlara ödülleri takdim edildi.

Beşiktaş'taki Deniz Müzesi Komutanlığı'nda gerçekleşen ödül töreninde konuşan Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu, yarışmanın önemine vurgu yaparak, "Deniz Kuvvetlerimizin önemle üzerinde durup, faaliyet gösterdiği alanlardan biri de ülkemizde denizciliğin tanıtılması ve deniz kültürünün yaygınlaştırılması olmuştur. Bu idealden hareketle, insan yaratıcılığı için sonsuz bir ilham kaynağı olan denizi, ülkemiz sanatçıları ile buluşturacak ciddi emekler harcanmış, tarihinde sanatsever komutanlar ve ressam bahriyeliler barındıran camiamız geçmişten gelen ve sağlam bir birikimi ifade eden bu zenginliğimizi gelecek kuşaklara aktaracak yöntemleri de geliştirmiştir" dedi.

Korlu, organizasyona katkı sunanlara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bu organizasyon sayesinde, denizin içinde barındırdığı sonsuzluk algısı, farklı akım ve söylemlerle tuvallere yansımış, görsel sanatların en vurucu ve saygın yapıtları, 'deniz' ve 'insan' teması altında sanatsever halkımızla buluşmuştur. Bu organizasyonun ilk gününden beri ev sahipliği yapan Deniz Müzemiz, büyük amiralimiz Barbaros'un ebedi istirahatgahının yanı başında, onun manevi huzurunda, tarihimize ve dolayısıyla geleceğimize sahip çıkarken, gün geçtikçe profesyonelleşen bir üslupla sanatın ve sanatçımızın yanında olmuştur."

Seçici kurul üyeleri adına konuşan Kurul Başkanı Abdülkadir Günyaz da yarışmanın ilk günden bu güne, birçok ressama fayda sağladığının altını çizerek, "Sanatçılar, dünyayı imkanları ölçüsünde daha da güzelleştirmeye çalışıyorlar. O bakımdan sanat her zaman için önemini koruyagelmiştir ve ilelebet de böyle devam edecektir. Resim yarışması sayesinde, birçok genç ve alan arayan insan kendilerine yer buluyor" ifadelerini kullandı.

86 sanatçının 123 eserle katıldığı yarışmayı kazananlar, ödüllerini Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Korlu'nun elinden alırken, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar da seçici kurul üyelerine şilt ve teşekkür belgesi takdim etti.

Törenin ardından, "Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa Tabloları Sergisi" ile ödüle layık görülen 36 resmin yer aldığı sergilerin açılışı gerçekleştirildi. 

ABD'deki bir müzayededen satın alınarak Deniz Müzesi envanterine eklenen, 17. yüzyıl İtalyan ressamlarından Pietro Della Vecchia'ya ait "Barbaros Hayreddin Paşa" portresi de etkinlikte ilk kez sergilendi. 

Törende Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu konuşma yaptı.

 Ödül kazanan sanatçılara Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu tarafından şilt ve teşekkür belgesi verildi.

 

Editör: TE Bilişim