Deniz kaplumbağası üreme alanında temizlik

Mersin'de, yumurtalarından çıkacak yavru deniz kaplumbağalarının rahatça denize ulaşabilmesi için Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü sahilinde temizlik yapıldı. Çalışmaya, doğayı tanıma eğitimi kapsamında Mersin'e gelen ABD'li öğrenciler de katıldı.

Deniz kaplumbağalarının Mersin'deki üreme alanlarından olan Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü sahilinde ABD'li öğrencilerin de katılımıyla temizlik yapıldı.

Mersin Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, mayıs ayında başlayan deniz kaplumbağalarının üreme döneminin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, bu ayın sonuna doğru yavruların yumurtadan çıkışlarının başlayacağını söyledi.

Yumurtadan çıkan yavruların denize ulaşması sırasında bir engelle karşılaşmaması için temizlik yaptıklarını aktaran Ergene, çalışmaya, doğayı tanıma eğitimi kapsamında Mersin'e gelen bir grup ABD'li öğrencinin de katkı verdiğini ifade etti. Ergene ayrıca, bulundukları sahilde geçen yıl 260 yuva tespit ettiklerini hatırlatarak, buralardan 5 bine yakın deniz kaplumbağası yavrusunun sağlıklı bir şekilde denizle buluştuğunu bildirdi.

Temizlik çalışmasının ardından öğrencilere deniz kaplumbağalarının yuvaları ve yaşamları hakkında bilgi verildi.

Editör: TE Bilişim