Deniz Felaketlerini Yaşatan Müze 

Kırım'da dünyanın ilk "Deniz Felaketleri Müzesi" açıldı. 9 salondan oluşan müzede deniz felaketleri anlatılıyor.

Kırım'ın Aluşta bölgesine bağlı Küçük Özen kasabasında açılan ve dünyada tek olan "Deniz Felaketleri Müzesi", A'dan Z'ye Ukrayna'nın Çernigov bölgesi ressamları ve ustaları tarafından hazırlandı.

9 salondan oluşan müzede, ayrı salonlarda Titanik gemisi, Kursk denizaltısı, RQ-17 refakat gemisi ve 2004 tsunami felaketleri anlatılıyor.

Müzenin eşyaları batan gemi şeklinde yapılan binada sergileniyor. Binanın duvarları ile tavanı batan gemilerin parçaları ile süslü.

Batak çamuruyla kaplanmış ağlar, gıcırdayan güverte, donuk lombozlar gibi tüm müzenin içi, ziyaretçilere batan geminin güvertesinde duruyormuş hissini veriyor.

Müzede bugüne kadar meydana gelen en büyük deniz felaketleri hakkında 9 belgesel film gösteriliyor.

Müze, deniz kazalarında hayatını kaybedenlere adanarak inşa edilen ve aynı zamanda deniz feneri olarak faaliyet gösteren kilisenin binasında yer alıyor.

Bina, bir Türk şirketi tarafından 2007 yılında inşa edildi.

Müzenin Kırım'ı gezen turistler arasında çok popüler olduğunu belirten Deniz Felaketleri Müzesi Müdürü, Ukrayna Ressamlar Birliği üyesi Boris Dedov, iki salonun henüz kapalı olduğunu, ileride bu salonlarda ressamların yaptığı deniz felaketleri temalı eserlerinin sergileneceğini ve maket gemi yapımcılarının kullanımına verileceğini dile getirdi.
 

Editör: TE Bilişim