İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DenizTemiz Derneği/TURMEPA tarafından çocuklara yönelik olarak deniz kirliliğini önleme yönünde çeşitli projeler devam ediyor.

Proje kapsamında 25 Nisan-2 Haziran 2006 tarihleri arasında İzmir’de 33 okulda yaklaşık 5 bin öğrenciye denizlerin nasıl temiz tutulması ve korunması gerektiği hakkında çizgi film eşliğinde eğitim seminerleri verildi. Eğitim seminerlerinin 2. aşaması ise bu eğitimi alan ancak denizi tanımayan çocukları denizle tanıştırmak ve deniz kirliliğini önlemeye yönelik çalışmalardan oluştu.

Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Deniz Ticaret Odası İzmir şubesi ve Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA İzmir Şube Başkanı Géza  Dologh, İzmir’de yaşayıp denizi görmeyen çocukların bulunduğu Güzeltepe İlköğretim Okulu öğrencilerine denizlerin temiz tutulması ile ilgili uygulamalı eğitim verdi.

Emir Çakabey Rıhtımı’ndan hareket eden ve DenizTemiz/TURMEPA Derneği’ne ait olan DenizTemiz II Teknesi(Deniz Süpürgesi) ile denize açılan minik öğrenciler, hem deniz temizliği hakkında bilgi edindi, hem de körfez turu yaptı.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şube Başkanı Géza  Dologh, amaçlarının çocuklara deniz sevgisi ve deniz temizliğini bilincini oluşturmak olduğunu belirterek, projenin, minik öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ve merak ile takip edildiğini söyledi.

Dologh, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Projelerimiz, ilköğretim öğrencilerine yönelik. Çünkü, genç beyinlere deniz sevgisini, deniz temizliğini ve denizlerin nasıl korunması gerektiğini kolaylıkla anlatabilirsiniz. Geleceğimizin çocuklarımızda olduğunu unutmamak gerekiyor. Belki de eğitim verdiğimiz öğrencilerimiz arasından geleceğin denizcileri çıkacak. Eğitimlerimiz devam edecek.”

DENİZ SEVGİSİ İLE BÜYÜYECEKLER

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’deki çeşitli okullarda Nisan ayından itibaren devam eden eğitim seminerlerinin çocuklar için çok faydalı olduğunu, bu eğitimler sonucu denizi nasıl korumaları gerektiğini öğrendiklerini anlattı.

Kocaoğlu, "Proje ile birlikte çocuklar deniz sevgisini öğrenerek büyüyecekler. Bu projenin yanında DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’dan bir yıllığına kiraladığımız ‘deniz süpürgesi’, yıl sonuna kadar İzmir Körfezi’ni temizleyecek. Deniz temizliği ile ilgili çalışmalarımız artarak devam edecek."

Kaynak:Nuran CAN-İZMİR

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim